DR. MAGDA SÁNDOR

Teljes szövegű keresés

DR. MAGDA SÁNDOR
DR. MAGDA SÁNDOR (MSZP): Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! Azt hiszem, hogy a szóforgatással a jót is igyekszünk más irányba fordítani. Ezért szeretném ismét azt mondani, hogy ebben az van, hogy a föld használója az elsődleges, utána legyen ez családi gazdaság, legyen ez fiatal vállalkozó, aki használja.
A másik az - megint Horváth képviselő úr hozzászólása kapcsán -, hogy természetesen azt mondjuk, hogy ha most száz hektár alatti az, aki a használója, akkor kiemelt kamattámogatással és egyéb támogatással addig kiemelten, amíg legalább a száz hektárt nem... Azt hiszem, ebben egyet is értünk, és nem hiszem, hogy nagy viták lennének, mert legalább ezt a méretet - nem legfeljebb, hanem legalább - érje el. Ezt követően, ha elérte ez a vállalkozás, azt hiszem, egy másik fejlődési pályára lépett, vagyis a száz és háromszáz hektár között ott van az, hogy további támogatás, mert a magyar feltételek között eddig szeretnénk, ha támogatnánk az adófizetők pénzéből azt, hogy ezek a gazdaságtípusok, gazdaságnagyságok kijöjjenek. Azt gondolom, hogy efölötti támogatás nem igazán szükséges.
(12.30)
Úgy gondolom, hogy az EU-ban előbb-utóbb rájövünk arra, hogy igen, a további támogatások is szükségesek, mert egy koncentráció indul el, és most nem vetítem elő annak a szükségességét, hogy lehet, hogy a mérethatékonyságot, amelyről ön olyan sokat szólt, éppen az integrációval érjük el, hiszen a szétszórt vagy kisméretű kertgazdaság attól hatékony, hogy valaki integrálja.
Azt hiszem, hogy a politikának itt kell kellőképpen megadnia a lehetőségeket, hogy a magyar erőforrásokat (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) jól tudjuk hasznosítani.
Köszönöm szépen. Még kettő volt csak, amikor az elnök úr csengetett, azért mondtam, hogy elnézést.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem