SOLTÉSZ MIKLÓS

Teljes szövegű keresés

SOLTÉSZ MIKLÓS
SOLTÉSZ MIKLÓS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Szabó Zoltán markánsan jobboldali szervezeteknek nevezte azokat a szervezeteket, amelyeket a képviselőtársam beterjesztett kuratóriumi tagságra.
Azt gondolom, hogy azok az emberek, azok a fiatalok, akik annak idején az orosz vagy pontosabban: akkor még szovjet tankok ellen Magyarország szabadságát védték, nem jobboldaliak, nem baloldaliak voltak, hanem szabadságharcosok és hősök. Tehát így aposztrofálni őket, azt hiszem, botorság és nagy hiba.
A másik pedig, Szekeres államtitkár úrnak szeretném jelezni a következőt. Ön felolvasta, hogy kik vannak a kuratóriumban. A mondást ön is ismeri: minden szentnek maga felé hajlik a keze.
Én azt gondolom, hogy sem a miniszterelnök, sem a külügyminiszter úr ebbe a kategóriába, mármint a szentbe, nem nagyon tartozik bele, de hogy nagyon maguk felé hajlik a kezük, az biztos. Tehát nem várható el ettől a kuratóriumtól egy olyan függetlenség, amely valóban azokat az embereket terjeszti elő, akik erre a díjra érdemesek.
Köszönöm. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem