RÉVÉSZ MÁRIUSZ

Teljes szövegű keresés

RÉVÉSZ MÁRIUSZ
RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Az indoklásban világosan olvasható, hogy október 23-ához, az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc méltó megünnepléséhez tartozik majd ez a kitüntetés.
Tisztelt Képviselőtársaim! Ha így van, akkor nem értettük félre a törvényt. Tudjuk, hogy nem csak ötvenhatosok kapják. De ha benne van az indoklásban, hogy azért tartjuk fontosnak, hogy ezeket méltóképpen megünnepeljük, akkor szerintem ennek a javaslatnak, amit Halász képviselőtársam elmondott, egyértelműen helye van.
Az Országgyűlés legelső törvényében rögzítette annak idején, hogy az '56-os forradalom és szabadságharc örökösének tartja magát, tehát igenis helyes, ha ebből egy legitimációs forrást teremt. Halász János képviselőtársam egyébként nyitva hagyta a kérdést. Azt mondta - ha figyeltek -, hogy nem ragaszkodik ehhez a négy szervezethez, fontoljuk meg közösen, hogy melyek azok a legnagyobb, legjelentősebb súlyú szervezetek, amelyeket helyénvalónak tartanánk beemelni ebbe a kuratóriumba. Nem mondta, hogy ragaszkodik ehhez a négyhez. Vizsgáljuk meg, gondoljuk végig, hogy melyek ezek a szervezetek, ez a kettő nyilvánvalóan kevés.
Ha tehát önök azokat az érveket, amelyeket leírtak, amelyeket elmondtak, komolyan gondolják, akkor legalább arra hajlandóak, hogy meggondolják ezt a javaslatot, és végigvesszük, hogy melyek azok a legnagyobb súlyú szervezetek, amelyeknek helye lenne ebben a kuratóriumban. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem