RÉVÉSZ MÁRIUSZ

Teljes szövegű keresés

RÉVÉSZ MÁRIUSZ
RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! A vita úgy kezdődött, hogy Halász János nagyon konkrétan elmondta, milyen javaslatot tett, és szakmai szempontból indokolta, hogy miért javasolja ötre csökkenteni a kitüntetések számát. Ezután elhangzott egy provokatív hozzászólás, ami nyilvánvalóan tudatosan félremagyarázta a módosító szándékait. Az hangzott el Hegyi Gyula részéről, hogy örül, hogy a Fidesz meggondolta magát.
Nos, tisztelt képviselőtársaim, ez egyáltalán nincs így. A Fidesz azokat az észrevételeket, amelyeket az elmúlt ülésen elmondott, továbbra is fenntartja. Úgy gondoljuk, hogy helyénvaló lenne, ha a konkrét módosító javaslatról folyna a vita, de ez után a hozzászólás után nem lehetett megtenni, hogy erre az észrevételre ne reagáljunk és ne húzzuk alá azt, hogy igenis az előző üléseken mondottakat fenntartjuk, és nem változtattuk meg az álláspontunkat.
S arra azért hadd hívjam fel a figyelmet, hogy Mátrai Márta nem azt mondta, amit tisztelt kormánypárti képviselőtársam említett. Mátrai Márta nem vitatta, hogy van joguk önöknek ezt beterjeszteni. Azoknak, akik ezt beterjesztették, morális, erkölcsi alapjuk nincs. De ugyanakkor azt is alá kell húzni, ezt a múltkori vitában is elmondtuk, hogy van a baloldali képviselők, mostani kormánypárti politikusok között is számos olyan politikus, akik ha beterjesztették volna ezt a javaslatot ilyen formában...

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem