HEGYI GYULA

Teljes szövegű keresés

HEGYI GYULA
HEGYI GYULA (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Én érdeklődve hallgattam a felvetéseket, amelyeket Nógrádi képviselő úr és mások tettek. Én azt gondolom azért, hogy nézzük meg magát ezt az indítványt, ami előttünk van.
Tisztelt Képviselőtársaim! Öt személy lesz ebben a kuratóriumban, és közülük három a civil szférát képviseli, mert gondolom, abban egyetértünk, hogy a Magyar Tudományos Akadémia civil szervezetnek számít, még ha nem is így hívjuk, hiszen a legkülönbözőbb tudósok szabadon választott testülete. Ugyanilyen civil szervezet a Nagy Imre Társaság és a Nagy Imre Alapítvány. Arról van szó tehát, hogy ebben a kuratóriumban már most is az öt személy közül három valamilyen módon a kormányzattól, a politikától függetlenül a társadalmi szféra képviselője. Ha ez nem így lenne, akkor amit Nógrádi képviselő úr és mások mondtak, az helyes és megfontolandó lenne.
Azt gondolom, ha elértünk odáig, hogy van egy kuratórium, ahol többségbe került a társadalom, a civil szféra, akkor ez jó célt szolgál.
Ami pedig a vita hangnemét illeti, ez az utolsó hozzászólásom, a múlt héthez képest már sokat nemesedett és tisztult ez a vita. Ha ősszel, amikor elfogadásra kerül ez a javaslat, még ilyen ütemben változunk, akkor talán önök is meg fogják szavazni.
Köszönöm a figyelmüket.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem