HEGYI GYULA

Teljes szövegű keresés

HEGYI GYULA
HEGYI GYULA (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Azt gondolom, hogy ennek a módosító javaslatnak végeredményben örülni kell, hiszen az előző héten még egy ideológiailag eléggé túlfűtött vitában azt hallottuk, hogy a tisztelt fideszes képviselőtársaink nem támogatják ennek az érdemrendnek az alapítását. Ha most ehhez képest azt javasolják, hogy ne tizenöt, hanem öt ember részesüljön ebben a kitüntetésben, akkor az azt jelenti, hogy valamilyen módon elfogadják, hogy ez egy fontos, helyes értéket kifejező kitüntetés, amelyben, ők úgy gondolják, hogy tizenöt helyett öt embernek kellene részesülnie.
Megmondom őszintén, én tulajdonképpen támogatni is tudnám Halász János képviselő úr módosítását; valószínűleg az van itt, és ezért esetleg néhány év múlva módosítani lehetne ezt a törvényjavaslatot, hogy ha annyi év után, amíg nem létezett ilyen kitüntetés, az első évben nyilvánvalóan nagyon sok jelölt neve szóba kerül, ezért gondolom, hogy a tizenötös szám mellett érdemes állást foglalni. Nyilvánvaló, hogy ha az évek során a díj megkapja méltó megbecsülését, akkor, ha a képviselő úr vagy más tesz egy javaslatot évek múlva, hogy csökkentsük a kitüntetettek számát, gondolom, hogy ezen el lehet majd vitatkozni, beszélgetni. Most, ismerve azokat a kritériumokat, amelyek alapján a kitüntetést oda lehet adni, úgy gondolom, nagyon sok kiváló honfitársunk van, aki méltó lesz erre a díjra.
Köszönöm. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem