GÖNDÖR ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Mint ahogy azt sokan tették, a 3. számú ajánlási pontban lévő Halász János-indítványhoz szólnék, és közben vitatkozom Salamon képviselő úrral és mindazokkal, akik egy kicsit elmentek a tárgytól.
Tehát azt gondolom, ha figyelembe vesszük azt, amit Szekeres Imre elmondott, hogy itt adósságunk van, és nem frakciónak, nem parlamentnek, akkor az az érdekünk, hogy ez a szám most a 15 maradjon, ne pedig az 5. Ha önök elfogadják azt, hogy itt tényleg - és úgy, ahogy Varga képviselő úr elmondta - nagyon sokan vannak az első időszakokban, és mivel az van az indítványban, hogy legfeljebb 15 adható vagy adományozható, ez nem jelenti azt, hogy mindig adni kell. De úgy érzem, hogy pont azzal a generációval szemben, akivel szemben fennáll ez az adósság, az a kötelezettségünk, hogy ezt a felső értéket tartsuk meg és egyelőre ehhez közelítsünk.
S ennyiben, elnök úr, eltérek a mostani részletes vitától, mert az általános vita sajnos lezárult, mire a szó szerinti jegyzőkönyvet visszahoztam a múltkor. (Közbeszólás a Fidesz soraiból.) Bocsánat, nem arról volt szó, csak itt vitába keveredtem önökkel, amit most nagyon örülök, hogy Mátrai Márta újra megerősített, amikor azt mondta, hogy ezt a törvényjavaslatot nekünk, vagyis a parlament baloldali többségének egyszerűen nincs joga beadni. A legitim magyar kormánynak, a legitim többségnek joga van, kedves képviselő asszony, beadni, és sajnos most ön visszaigazolta azt, amit akkor Horváth János mondott, csak mire én visszahoztam a szó szerinti jegyzőkönyvet, amely igazolta az én hallomásomat, már lezárták a vitát, és nem volt lehetőségem ezt akkor elmondani.
Köszönöm szépen, és elnézést kérek, elnök úr.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem