ELNÖK (Mandur László)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Mandur László)
ELNÖK (Mandur László): Köszönöm szépen. Engedje meg, Salamon képviselő úr, hogy egypár megjegyzést hozzáfűzzek az ügyrendi felszólalásához. Az első kérdés az, hogy amennyiben kifogása van, akkor kérem, forduljon az ügyrendi bizottsághoz. Az ülésvezetést egyébként bírálni jelen helyzetben itt nem lehet. A szabály szerint meg kell hogy vonjam ez esetben is öntől majd a szót.
Kettő: nem háromszor, hanem hét esetben figyelmeztettem önöket, hogy eltérnek a szabályoktól, a kettőperces felszólalásoknál én ezt többször elmondtam önöknek. (Dr. Salamon László: A képviselőhöz konkrétan kell intézni.)
Harmadszor pedig szeretném elmondani azt is, hogy többször adtam önöknek, mindkét oldalnak egyébként lehetőséget arra, hogy abban a kérdésben, amiben eltértek a részletes vitában az adott tárgytól, kifejthették a véleményüket többszörösen is. Nekünk feladatunk az is, hogy a Ház működését és a határozathozatalt biztosítani tudjuk, és kötelességünk az is, hogy maradjunk a tárgynál, a tárgytól pedig jelentősen ne térjen el a vita. Ezt kérem önöktől a továbbiakban is.
Jelen esetben pedig szeretném önöket emlékeztetni, hogy a részletes vita második szakaszában vagyunk az ajánlás 3. pontja szerint, amely az adományozható kitüntetések számáról szól, és itt a javaslat az volt, hogy 15-ről 5-re kellene csökkenteni évente. Azt kérem önöktől is, hogy erről vitatkozzanak a vita jelenlegi szakaszában.
Megadom a szót, amennyiben ehhez kíván hozzászólni, Révész Máriusznak, a Fidesz-Magyar Polgári Párt képviselőjének. Parancsoljon! Öné a szó kettő percben.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem