ELNÖK (Mandur László)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Mandur László)
ELNÖK (Mandur László): Soron következik a Magyar Köztársaság kitüntetéseiről szóló 1991. évi XXXI. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az előterjesztést T/535. számon, az alkotmányügyi bizottság ajánlását pedig a T/535/5. számon kapták kézhez. Az ajánlás 1. pontját az alkotmányügyi bizottság elkésettnek minősítette, így arra vonatkozóan nem nyílik meg a részletes vita.
Tisztelt Országgyűlés! Kezdeményezem, hogy a részletes vita három szakaszból álljon.
Az első szakaszban szerepel az alkotmányügyi bizottság két nyelvtani hibát javító módosító javaslata a 2. és a 4. pont szerint.
A vita második szakaszát képezi a törvényjavaslat mellékletének 1. §-ához benyújtott módosító javaslat a 3. pont szerint.
A vita harmadik szakaszát képezi a melléklet 3. §-ához benyújtott módosító javaslat az 5. pont szerint.
Tisztelt Országgyűlés! Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e a vita szakaszolásával. Kérem, az indítványról kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen, döntő többség.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a javaslatot elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! A Házszabály 105. § (1) bekezdése értelmében a részletes vita a törvényjavaslat módosításokkal érintett rendelkezéseinek és a bizottság ajánlásainak megvitatásából áll. Ezért kérem önöket, hogy tartsák be a Házszabálynak ezt a rendelkezését annak érdekében, hogy ne ismétlődjön meg a múlt heti terjedelmes, az előterjesztés tárgyától igencsak eltérő általános vita.
(15.50)
Ezennel megnyitom a részletes vita első szakaszát az ajánlás 2. és 4. pontja szerint. Ezek a javaslatok nyelvtani hibákat javítanak ki. Megkérdezem, kíván-e valaki felszólalni ötperces időkeretben. (Nincs jelentkező.) Úgy látom, hogy nem. Akkor ezt a vitaszakaszt lezárom.
Megnyitom a részletes vita második szakaszát az ajánlás 3. pontja szerint, amely az adományozható kitüntetések számát tizenötről ötre csökkenti évente. Megkérdezem, kíván-e valaki felszólalni ötperces időkeretben ehhez a szakaszhoz. (Jelzésre:) Megadom a szót Halász János képviselő úrnak, a Fidesz-Magyar Polgári Párt részéről. Parancsoljon, öné a szó, képviselő úr.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem