DR. VARGA LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

DR. VARGA LÁSZLÓ
DR. VARGA LÁSZLÓ (Fidesz): Elnök Úr! Kiegészítve az elmondottakat, éppen a törvényjavaslat indokolása mutatja azt, amit az első, régi törvény kapcsán is mondottam, és idetartozik, hogy a Magyar Szocialista Párt minden esetben le akarja választani a szabadságharcosokat; mert világos, hogy a kuratóriumba oda kell őket venni, ez olyan magától értetődő. Azokat hagyják ki, akik részt vettek, akik hősök voltak, akik minden tekintetben ma is még élő személyek, és ennek a forradalomnak valóban gyakorlói voltak. Ezeket kihagyják!
Semmi ésszerű ok nincs rá, semmi, csak egy, hogy a Magyar Szocialista Párt önzően kisajátítja Nagy Imrét. Erről van szó. Ott kell lenni a kuratóriumban a szabadságharcos szövetség képviselőinek. Aki nem tudja, hogy kik ezek, kérdezzen meg. Én részt vettem ezeknek az ausztráliai, az európai, az Egyesült Államok-beli, a kanadai ülésein. Igen, van több, de van négy-öt kimagasló egyesület. S ennek vezetői önzetlenül, áldozatkészen, a saját pénzükből tartják el a szervezeteket, és ápolják Nagy Imre és a forradalom és szabadságharc emlékét.
Ez, magának a törvényjavaslatnak az indokolása mutatja, hogy megint leszakítják a szabadságharcos szövetségeket. Én is javaslom, hogy nem teljes, és nem is elfogadható, ha a kuratóriumban nincsenek benne a szabadságharcos szövetségek képviselői.
Köszönöm. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem