DR. VARGA LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

DR. VARGA LÁSZLÓ
DR. VARGA LÁSZLÓ (Fidesz): Elnök Úr! Kötelességemnek érzem válaszolni Szekeres Imrének, miután figyelmeztetett vagy tájékoztatott, hogy már volt egy Nagy Imre emlékét megörökítő törvény az Országgyűlésben. Igen, volt, és ha jól emlékszik, ebben is vitáztunk azon, és ez a lényeg, és ez a lényeg ennél a törvényjavaslatnál is, és ezzel most nem foglalkozom, csak amivel bizonyos fokú számadást éreztünk.
Akkor is azt mondtuk, Nagy Imre emlékét meg kell őrizni, de hibának tartottuk és tartjuk, hogy ugyanabban a törvényben nem volt hajlandó elfogadni a Magyar Szocialista Párt, hogy a magyar fiatal szabadságharcosok emlékét is együtt őrizzük meg, mert Nagy Imre nem képzelhető el a fiatal forradalmárok és szabadságharcosok nélkül. Rákóczi önmaga volt kezdeményezője és vezetője a felkelésnek, Kossuth a forradalomnak, de '56-ban Nagy Imrét irányították a fiatal szabadságharcosok, akik később az életüket adták. Mi össze akartuk kötni a kettőt, és ott épp azt a hibát követték el, mint itt is, hogy kisajátítják azt a nagy embert a saját maguk javára, hasznára, ami méltatlan a történelmi igazsághoz és méltatlan a szabadságharcosok emlékéhez.
Köszönöm. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem