DR. VARGA LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

DR. VARGA LÁSZLÓ
DR. VARGA LÁSZLÓ (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! A Fidesz-Magyar Polgári Párt és a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség nevében szólok, miután összekeveredtünk a számokkal és a lényeggel.
A Fidesz-Magyar Polgári Párt és a Kereszténydemokrata Szövetség az alapcélt helyesnek tartja, hogy Nagy Imre mártírhalálát egy érdemrenddel megörökítsük és méltó személyek kapják. Itt az alapkifogásunk változatlanul megáll. Az előterjesztés nem olyan helyről jött, amely méltó lenne arra, hogy bizonyítsa, hogy a mártírhalált halt miniszterelnöknek az utódjai is példát tudnak adni a hazafias helytállásban és a nemzet függetlenségéért vívott harcban. Ez egy alapkérdés, amely nem Nagy Imre ellen, sőt Nagy Imre mellett szól; hanem inkább fel akarnánk emelni és meg akarnánk őrizni azt az emléket, amit Nagy Imre adott a magyarságnak. Ez az egyik oka, és úgy érezzük, hogy tizenkét év után előhozva Nagy Imrét, ez inkább csak egy ok, hogy eltereljék a figyelmet éppen arról a személyről, aki ezen a téren nem mutatott méltó példát a magyarságnak. Ezért szükséges, hogy ha egy nagy történelmi személyről megemlékezünk, akkor olyanok terjesszék elő, akik ebben a vonalban, a hazafias helytállásban, a nemzet függetlenségéért vívott harcban személyesen példát adtak, illetve történelmi adatokkal igazolják.
Nem utolsósorban az az indokolás, hogy olyan személy is kaphatja, aki a párbeszédekben, a társadalmi békében, a rendszerváltozásban valami eredményt adott, ez olyan tág és olyan széles, hogy alig bizonyítható, és a pártoknak a küzdelme lesz (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), hogy kinek melyik vonalán harcolt az illető.
Tehát én azt mondom változatlanul a Fidesz-Magyar Polgári Párt és a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség nevében, hogy az előterjesztő és a miniszterelnök méltatlan arra, hogy a Nagy Imre-érdemrendet bárkinek kiossza.
Köszönöm. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem