DR. SZEKERES IMRE

Teljes szövegű keresés

DR. SZEKERES IMRE
DR. SZEKERES IMRE, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára: Én változatlanul a Házszabálynak megfelelően a módosító javaslatról szeretnék szólni, és egy félreértést tisztázni. Kosztolányi képviselő úr ugyanis szó szerint azt mondta, hogy én azt állítottam, hogy a Fidesz ért egyet ezekkel a javaslatokkal, és hogy az általános vitában más hangzott el. Ezt mondta, képviselő úr? (Dr. Kosztolányi Dénes: Így van!) Kérem szépen, semmi ilyet nem mondtam. Én azt mondtam, hogy a beterjesztett törvényjavaslat mit tartalmaz.
Ebből tehát világos, hogy a beterjesztett törvényjavaslat, amely a kormány szándéka szerint van - és az önök álláspontja ettől eltérő. Nem vindikáltam a jogot, hogy az önök álláspontját interpretáljam, ez nem az én dolgom, mindenesetre az ön által elmondottakból nagyjából megállapítható, hogy lényeges különbség van a két álláspont között, mert a törvényjavaslat és a mi álláspontunk fontosnak tartja a békés rendszerváltozást, fontosnak tartja a társadalmi békét, ön - nem merek általánosítani - azonban nem. Ebből vezette le a kuratórium összetételeire vonatkozó álláspontját is, hogy vajon ki van a kuratóriumban olyan, aki ezeket a fogalmakat értelmezni tudja. Biztos vagyok benne, hogy mindenki, aki ebbe a kuratóriumba kerül, tisztségénél fogva és személyénél fogva is erre alkalmas.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem