DR. SZEKERES IMRE

Teljes szövegű keresés

DR. SZEKERES IMRE
DR. SZEKERES IMRE, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára: Egészen addig, amíg Salamon képviselő úr nem szólalt meg, hajlottam a javaslat megfontolására. Azonban amit ő most mondott és itt művelt, az teljes mértékben eltántorít tőle, mert valami olyan félreértése az egész javaslatnak, amit egy képzett jogásztól nem várok el.
Először is, a megnevezés Nagy Imréhez kötődik. A kitüntetettek személye azonban - még egyszer felolvasom az 1. §-t, amennyiben önnek nem volt módja ezt az elmúlt három hétben áttanulmányozni -: "A Magyar Köztársaság a hazafias helytállásukkal példát mutató, a magyar függetlenséget szolgáló, a társadalmi párbeszéd, a társadalmi béke, a nemzet egységének megvalósítása, a békés rendszerváltozás megteremtése érdekében kifejtett tevékenység elismerésére Nagy Imre-érdemrendet alapít." Ehhez a paragrafushoz önök semmiféle módosító javaslatot nem adtak be, tehát feltéve, de meg nem engedve, ezzel a ponttal egyetértenek. Ez pontosan meghatározza, hogy minek hívják a kitüntetést, hogy Nagy Imre szimbolizálja, és azt is pontosan meghatározza, hogy mifajta hazafias cselekedetért kívánják majd - és remélem, meg is valósul az Országgyűlésben - többen ezt a kitüntetést megalapítani. Ennek az összekeverése azzal, hogy milyen szervezetek képviselik legitimen vagy nem legitimen 1956 örökségét, teljesen értelmetlen és szükségtelen.
A mi részünkről senki semmilyen formában egyetlenegy '56-os szervezet legitimitását nem kérdőjelezi meg. Remélem, önök sem kérdőjelezik meg a Nagy Imre emlékét ápoló Nagy Imre Társaság és Alapítvány ilyenfajta legitimitását sem. Tehát még egyszer hangsúlyozom, semmi olyan szándék nincs, amit ön itt feltételez, és közünk sincs semmifajta ilyen kezdeményezéshez, a törvényjavaslat ugyanis másról szól. Ha lesz ideje, olvassa el!
Köszönöm szépen. (Dr. Salamon László: Személyes érintettség címén kérem a hozzászólási lehetőséget.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem