DR. SZEKERES IMRE

Teljes szövegű keresés

DR. SZEKERES IMRE
DR. SZEKERES IMRE, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A módosító javaslat, amely a kuratórium kiegészítéséről szól, beemelne néhány olyan szervezetet, amely köztudottan az '56-os forradalom és szabadságharc emlékével foglalkozik; illetve nagy részük olyan, aki személyében is részt vett akkor a felkelésben, a harcokban, vagy valamilyen módon utána megtorlás áldozata volt. Minden tiszteletünk az övék.
Amiért a javaslatot a kormány ilyen formában terjesztette elő, az éppen az, hogy van Magyarországon két olyan intézmény, amely hosszú évek óta, vállaltan a nyilvánosság előtt ápolja Nagy Imre emlékét; méghozzá szakmailag megalapozottan, hiszen a Nagy Imre Alapítvány tudományos és oktatási tevékenységét, gondolom, önök is ismerik, illetve pontosan tudják, hogy a Nagy Imre Társaság nagyon széles társadalmi hátteret hozott létre Nagy Imre emlékének ápolására, beleértve egyébként a mai fiatal korosztályt is.
(16.30)
Úgy gondoltuk tehát, és úgy gondolta a kormány mint előterjesztő, hogy helyes, ha maradunk abban a körben, aki az elmúlt évtizedek során ápolta Nagy Imre emlékét, és nem kezdünk bele egy olyan végeláthatatlan vitába, hogy az egyébként mégoly joggal erre a feladatra jelentkező '56-os szervezetek közül melyik legyen a tagja ennek a kuratóriumnak.
De nagyon fontos kérdés, ami ehhez kapcsolódik, és amelyet Varga képviselő úr említett. Természetesen, aki olvasta a kitüntetéstervezetet, tudja, hogy külföldi állampolgár is meg fogja kapni ezt az érdemrendet, amennyiben erre javaslat készül. Tehát ettől még nincs kizárva ebből a lehetőségből, sőt a javaslat erről külön is rendelkezik.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem