DR. SZEKERES IMRE

Teljes szövegű keresés

DR. SZEKERES IMRE
DR. SZEKERES IMRE, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A módosító javaslat figyelemreméltó, ugyanis azt a szándékot tükrözi az ellenzék oldaláról is, hogy Nagy Imre emlékét különösen magasan és nagyon nagy tisztelettel kezeljük, ezért én ezt a javaslatot megfontolandónak tartom.
Mégis most Hegyi Gyula képviselőtársammal értek egyet, hiszen adósságot törlesztünk, de szeretném ugyanazt az álláspontot megerősíteni, amelyet Hegyi képviselő úr is mondott: a későbbiek során, amikor már a történelem és a kor kötelezettségei alól felszabadulunk, csökkentsük ennek a számát.
Varga képviselő úr felszólalására két mondatban szeretnék válaszolni. Sajnálom, hogy a képviselő úr nem emlékszik arra, hogy alig négy-öt évvel ezelőtt a Magyar Országgyűlés törvényt alkotott Nagy Imre emlékéről. Nem először foglalkozik tehát az Országgyűlés az ő emlékével, hanem immár másodszor. Azt rendkívül sajnálom, hogy akkor egyébként kezdeményezésünk ellenére a parlament összes frakciója nem támogatta a javaslatot, csak néhány olyan képviselő volt a másik oldalon, aki csatlakozott hozzá. Mert egyébként az a törvény is adósságot törlesztett, azt a kurta-furcsa és szörnyű adósságot, amire Mécs Imre képviselőtársam utalt az általános vita során, hogy 1990-ben szó volt arról, hogy Nagy Imre neve is belekerül az '56-ról szóló megemlékezésbe és törvénybe, és az utolsó éjszaka ismeretlen okokból kihagyták a nevét az akkori kormánypárti politikusok.
Sokszoros adósságot törlesztünk tehát, és örülök minden olyan kezdeményezésnek, amely ennek az adósságnak a törlesztését támogatja.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem