DR. SZABÓ ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tulajdonképpen csatlakozom ahhoz, amit Szekeres Imre államtitkár úr az imént elmondott. Amikor Salamon László képviselőtársunk azt mondta, hogy nem lehet kihagyni egyetlen jelentősebb '56-os szervezetet sem, ha '56 emlékét akarjuk ápolni, Szekeres államtitkár úr azt mondta, hogy nem csak '56 emlékét akarjuk ápolni - de most ettől tekintsünk el. Ha nem lehet kihagyni egyetlen jelentős '56-os szervezetet sem, akkor érkezünk el oda, abba az állapotba, amit Hegyi Gyula képviselőtársam mondott az imént, hogy 150-200 tagú kuratóriumot kellene létrehozni; és akkor még nem beszéltünk arról, hogy az egyes szervezetek között méretbeli különbségek vannak, tehát van, amelyet több reprezentánssal is képviseltetni kellene.
Mindazonáltal én azt gondolom, nem teljesen véletlen, hogy miért négy és miért ez a négy javaslat szerepel a Halász képviselőtársunk által benyújtott módosító indítványban. Azt hiszem, bármennyire is a részletes vitáról van szó, azért politikai természetű a vita, hiszen politikai kérdés ez, vagy politikai kérdést sikerült csinálni belőle az elmúlt hetek alatt. Ez a négy szervezet, amelyik itt fölsoroltatik, az elmúlt időszakban markánsan jobboldali álláspontjaival vétette észre magát - ez az igazi indoka annak, hogy most ide bele kell kerülnie.
Ugyan, tessék nekem megmondani, hogy ha ki kell bővíteni, például az '56-os Intézet, amelyet önök olyannyira utálnak, hogy az előző ciklusban még a költségvetési támogatást is megvonták tőle, az ugyan miért nem kerül bele?! Az '56-os Intézetet fenntartó alapítvány, amely igazán híven ápolja 1956 emlékét, ugyan miért nem kerül bele?
Én azt gondolom, tisztelt képviselőtársaim, hogy ez nagyon álságos módosító indítvány volt, amelyik igyekszik megnyitni ennek a kitüntetésnek a kuratóriumát, hogy itt, ha már egyszer nem lehet megakadályozni, hogy létrehozzák, akkor betehessük a lábunkat. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem