DR. SALAMON LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

DR. SALAMON LÁSZLÓ
DR. SALAMON LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Ami a kitüntetések lehetséges számát illeti, én elvi állásfoglalásomat vagy álláspontomat mondom csak, függetlenül attól, hogy egyébként a törvénnyel kapcsolatban mi a véleményem: azt gondolom, hogy minél kevesebb a kitüntetések száma, annál nagyobb a kitüntetés rangja.
Ami pedig azt illeti, hogy mi volt a kérdés az elmúlt ciklusban a Nagy Imre-törvénnyel kapcsolatban, akkor is az fogalmazódott meg az ellenzék részéről, hogy önigazoló célú felhasználását Nagy Imre nevének nem tudja támogatni. 1956. október 23-a, a 23-ai forradalom és szabadságharc emlékének törvénybe iktatása kapcsán 1990-ben pedig - mint akkor ennek a Háznak a tagja mondom - az volt a történés lényege, végül is abban értettünk egyet, hogy egy olyan forradalom és szabadságharc eseményének a törvénybe iktatásakor, amely mintegy kétezer magyar halottat követelt a harcokban és mintegy háromszáz kivégzettet a megtorlás során, nem helyénvaló bárki nevének is a kiemelése. Ez nem Nagy Imre személyével szemben szólt, hanem ezt a fajta, a halálban, az önfeláldozásban egyenlővé váló emberek közös tiszteletét kívánta kifejezni.
Egyébiránt nem terjesztett elő akkor a Szocialista Párt olyan módosító javaslatot, hogy vegyük be Nagy Imre nevét, és jól emlékszem, néhány szavazatot leszámítva, az Országgyűlés egyhangúlag fogadta el ezt a törvényt, úgy, ahogy van.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem