DR. BOROS IMRE

Teljes szövegű keresés

DR. BOROS IMRE
DR. BOROS IMRE (MDF): Jobb későn, mint soha. A pénzügyminiszter úr felvetésére válaszolva: '81 és '88 között voltam a Nemzeti Bankban annak a devizakereskedelmi osztálynak a vezetője, amelyik a nemzetközi likviditási válság idején tulajdonképpen körülbelül háromnegyed évig napi gondokkal küzdött; napi 150-200 millió dollárt kellett felvenni ahhoz, hogy az ország fizetőképességét meg tudja tartani, és ne kerüljön abba a helyzetbe, amibe mondjuk, Lengyelország került, amikor Pinochettől Jaruzelskihez a fekete szemüveg megérkezett. (Derültség az ellenzék soraiban.) Ha ide, Pestre is megérkezett volna, ez nem történik meg.
Nos, az IMF-ügy viszont egy másik főosztályon történt, az IMF-főosztályon a Pénzügyminisztérium és a Tervhivatal közreműködésével, és hogy milyen adathamisítások történtek, azt Németh Miklós vallotta be ebben a Házban. Annak az összértéke 600 milliárd forint mai értéken. Miután ez következmény nélkül maradt, gondolta a rendszerváltás utáni, fején átszaltózott MSZP... (Közbeszólás az MSZP soraiból: Miről beszél?) - hát önökről! -, MSZP-SZDSZ-kormányzat (Közbeszólás az MSZP soraiból: Te voltál ott, nem én!), hogy ha már egyszer megcsináltuk, megcsináljuk még egyszer, és konszolidálta a Nemzeti Bankot a 2000 milliárdos adósságával úgy, hogy annak a terheit ma is nyögjük; és éppen a Pénzügyminisztériumban, ahogy hallottuk, egy derék hivatalos, főosztályvezető-helyettes, majd később miniszterhelyettes és egyben titkos ember pedig védte, hogy se Joe, se Iván ne férjenek az adatokhoz hozzá, se jobbról, se balról. (Derültség az ellenzék soraiban.)
Kérem szépen, ide jutottunk; úgy gondolom, hogy most már komolyan kellene ezeket a dolgokat venni, nem példálózgatni, hanem az ilyen gyakorlatot befejezni, legalábbis ebben a kormányzati ciklusban.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem