DR. KATONA BÉLA

Teljes szövegű keresés

DR. KATONA BÉLA
DR. KATONA BÉLA (MSZP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Asszony! Ahogy ma is hallottuk, az elmúlt hetekben gyakran hangzott el ugyanezzel a címmel kérdés fideszes képviselőtársaim szájából az Országimázs Központnál folytatott nyomozás ügyében. Miután a képviselő urakat közismerten jó kapcsolatok fűzik az ügyben érintett cégekhez, ezért nem volt csoda, hogy soha nem azt kérdezték, hova tűntek a milliárdok, hanem azt, hogy mikor adják vissza az eljáráshoz a rendőrség által lefoglalt papírokat. (Rogán Antal: Törvénytelenül! - Dr. Répássy Róbert: Jogtalanul!)
Úgy gondoljuk, bár nem vagyok nyomozásban nagyon jártas személy, hogy a bűncselekmény alapos gyanúját igazoló vagy kizáró bizonyítékokat a rendőrségnek össze kell gyűjteni és azokat értékelni kell. (Dr. Répássy Róbert: Nade az egész irattárat!) Ezért kérdezném a tisztelt miniszter asszonyt, az ügyben a nyomozás ügyészi felügyelet mellett folyik-e. Amikor a rendőrség lefoglalta az iratokat, a helyszíni eljárás során érkezett-e panasz, és azt hogyan bírálta el az ügyészség?
Az iratok átvizsgálása során találtak-e a rendőrség revizorai újabb bűncselekményekre utaló bizonyítékokat, és értesítették-e erről az ügyészséget? Iratkiadási ügyben mikor éltek panasszal az Ezüsthajó és a Happy End Kft. jogi képviselői, és mikor bírálták el a panaszokat az ügyészségen? Élt-e panasszal a hatóság képviselője, és mit válaszolt erre az ügyészség? Miért nem adta vissza a rendőrség az iratokat az ügyészi döntésnek megfelelően haladéktalanul?
Várom válaszát, miniszter asszony. (Szórványos taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem