DR. SÁNDOR LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

DR. SÁNDOR LÁSZLÓ
DR. SÁNDOR LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm a szót. Sajnos, egy teremből távozott képviselőhöz kell kapcsolódnom. Nagyon örülök, hogy Sümeghy Csaba képviselőtársam akarata ellenére is segített. Segített, mert az ő mondanivalója pontosan megvilágította, mi is a helyzet, amikor magabiztosan kijelentette, hogy be fog nyújtani egy módosító indítványt. Bizonyára megvan a jó oka arra, hogy ezt magabiztosan tegye, mert ezt a módosító indítványt be is fogják fogadni.
A dolognak csak egy szépséghibája van: ha az ő magabiztosságának alapja van, akkor ugyanez a kérdés a hathónapos érdekegyeztetési folyamatban miért nem talált meghallgatásra? Erre egy válasz van: a jelenlegi kormányzat genetikusan akkor sem konszenzusra törekvő magatartást tanúsít, amikor ad. Kizárólag úgy szeret adni, hogy senkivel nem beszéli meg, senkinek a véleményét nem kéri ki, hanem én magam - egyes szám első személyben - adok. Az persze más kérdés, hogy a közét, de az ember ezen már nagyon fel sem akad.
(16.40)
Itt van a dolog lényege: ha makroszinten egy hat hónapos érdekegyeztetést egy kormánypárti politikus egyéni módosító indítványa űberolhat, akkor ez jellemzi ma Magyarországon az érdekegyeztetés rendjét, és ez az, ami abszolút nem európai, abszolút nem a nyugat-európai országok gyakorlata, abszolút nem az, amiről egyébként a jelszavak szintjén beszélnek. Ez a gyakorlat adja a példát a munkahelyeken - amire hivatkozik Őry Csaba államtitkár úr is -, hogy egyébként a kollektív szerződések oldják meg; azoknak a kollektív szerződése, akik ilyen példát látnak a makroszintű érdekegyeztetésben.
Azt gondolom, erről kell beszélni, és nagyon köszönöm a segítséget, mert ezzel jelentős módon megvilágosodott a helyzet. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem