IFJ. HEGEDŰS LORÁNT

Teljes szövegű keresés

IFJ. HEGEDŰS LORÁNT
IFJ. HEGEDŰS LORÁNT (MIÉP): Köszönöm a szót. Bauer Tamás képviselőtársam kossuthi tradícióról beszélt. Bauer Tamás volt az, aki az állam világnézeti semlegességére hivatkozva tiltakozott, és nem vett részt a Függetlenségi Nyilatkozat 150 éves évfordulója alkalmából a debreceni Nagytemplomban tartott kihelyezett rendkívüli Országgyűlésen. Úgy vélem, hogy ezek után - finoman kifejezve - nem illenék önnek kossuthi tradícióról beszélni, miután önben annyi nagyvonalúság nem volt, hogy a nemzetet megtisztelte volna részvételével; bár túlzott megtiszteltetésnek semmiképpen nem vehettük volna, ezt finoman kijelenthetem.
Ami a szabadkőművességet illeti Kossuth kapcsán, ez is felmerült, a szabadkőművesség sok nagy skalpot kíván feltüntetni saját tekintélyét növelve, azonban ennek a fele sem igaz, Kossuthra vonatkozóan sem.
Még hozzá szerettem volna szólni az erkölcs kérdéséhez. Úgy vélem, hogy az erkölcs vég nélkül azért nem relativizálható. Természetes, hogy lehet beszélni rossz erkölcsről, de úgy vélem, hogy a rossz erkölcs semmiképpen sem követendő, mert ha az erkölcsöt vég nélkül relativizáljuk, akkor a "ne ölj!" parancsolat relativizálásával akár tömeggyilkosokat, így Adolf Hitlert vagy Joszif Visszarionovics Dzsugasvili Sztálint is fel lehetne menteni, amit, úgy érzem, talán ebben az Országgyűlésben senki nem kíván. Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem