DR. SCHVARCZ TIBOR

Teljes szövegű keresés

DR. SCHVARCZ TIBOR
DR. SCHVARCZ TIBOR (MSZP): Köszönöm a választ, miniszter úr, de válaszát nem tudom elfogadni, és azért nem tudom elfogadni, mert nem véletlenül tette közzé ítéletét a Legfelsőbb Bíróság, hiszen ezzel el akarta kerülni a további felesleges jogvitákat.
A kifizetések megtagadása összességében is igen nagy mértékben rontja az egészségügybe vetett bizalmat, amit ön a "Fekete Angyal"-kampánya során amúgy is megrengetett. Hiszen ha ma bárki kórházi kezelése során olyan betegséget szerez, amely ma még nem ismert, nem szűrhető, és emiatt más kezelés kapcsán megbetegszik, akkor nem számíthat az állam gondoskodására, helytállására. Még akkor sem, ha ezt a bíróság jogszerűen megítélte.
Ez a jogállamiság? Ez a demokrácia? Hol a jogkövetés? Hogyan működhet egy állam, ha saját szervei, minisztériumai eldöntik, hogy miért nem felelnek anyagilag? Így bízhat a beteg a gyógyításban, az államban - vagy ez csak az önök kormányának sajátja?
Köszönöm szépen, a választ nem tudom elfogadni. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem