BALCZÓ ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

BALCZÓ ZOLTÁN
BALCZÓ ZOLTÁN (MIÉP): Köszönöm. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Mint az 1998-ban megválasztott parlament képviselője szólok, hiszen mindannyian ezen az alapon vagy időközi választással kerültünk ide.
Én mindig nagy tisztelettel és érdeklődéssel hallom a nagy idők nagy tanúinak a visszatekintő eszmefuttatásait. (Derültség és taps a Fidesz padsoraiból.) Én megértem azt, hogy amikor garanciális szabályt akartak találni arra, hogy a megfelelő aláírásokkal létrehozandó vizsgálóbizottságok létre is jöjjenek, ezt a mechanizmust alkotmányos keretek között nem sikerült megtalálni. Nem sikerült, mert lehetetlen, és a szabad mandátum elvével nem fér össze, hogy egy országgyűlési képviselő számára, amikor egy kérdésről szavazni kell, van egy döntés, amikor egy állásfoglalás kötelező jelleggel azt mondja: szavazhatsz, döntsél, de csak az igen gombot nyomhatod meg. Lehet, hogy nem találtak más mechanizmust. Teljesen egyértelmű, hogy ez nem fér össze azokkal az alapelvekkel, amelyek alapján nekünk dönteni kell, tehát hogy hat évvel ezelőtt vajon milyen viszonyok alakultak ki, és mi indokolta azt a döntést. Ezt adott szempontból meg tudom érteni, de a magunk helyzetében nyilván nem tudom méltányolni.
Köszönöm szépen. (Taps a MIÉP padsoraiban.)
(21.00)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem