SZALAY GÁBOR

Teljes szövegű keresés

SZALAY GÁBOR
SZALAY GÁBOR (SZDSZ): Tisztelt Legfőbb Ügyész Úr! Itt van előttem a Fővárosi Főügyészség határozata, egy 15 oldalas munka. Egyetlen idézetet emelnék ki belőle: "Az ügy érdemét tekintve - állítja a határozat - az iratok felülvizsgálata során megállapítható, hogy a nyomozó hatóság kellő alapossággal járt el." Milyen kellő alapossággal járt el az a nyomozó hatóság, amelynek határozatában viszont egy oldalon olvasható a következő két állítás?
Az egyik: Kaya Ibrahimnak egy, a Népszavában megjelent cikk adta az alapötletet a cégvásárlásokhoz. Tíz sorral ez alatt olvashatjuk, hogy Kaya Ibrahim magyarul nem, csak törökül és németül beszél. Én úgy tudom, a Népszavának sem német, sem török mutációja nincs.
Ugyanebben a rendőrségi határozatban olvasható, hogy bérleti szerződést '89 szeptemberében kötöttek az önkormányzatokkal. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Az önkormányzatokat egy évvel később, '90 októberében, már mi hoztuk létre.
Ennyit az alaposságról. Válaszát nem tudom elfogadni.
Köszönöm. (Taps az SZDSZ és az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem