VINCZE LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

VINCZE LÁSZLÓ
VINCZE LÁSZLÓ (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Ház! Az E5-ös autópálya és főközlekedési út rendkívüli fontossággal bír, mely Budapest irányából Szeged városáig az ország és az Alföld fő ütőerének számít. Sajnos azonban, az előző szocialista-liberális-kabinet ezt a fő nyomvonalat Kiskunfélegyháza és Szeged között az autópálya-építésből kihagyta. Az autópálya-építésre, az előzőekben kötött szerződések miatt, csak 2003 után kerülhet sor. Ennélfogva a magyar kormány lehetőséget kereshet a leágazó útvonalak megépítésére, melyek a megépítendő autópályával együttesen biztosíthatnak lehetőséget a gazdaság fejlesztésére térségünkben.
Fontos fejlesztés a közvetlen térségben a 451-es út fejlesztése. Ez az út az E5-ösről leágazva Kiskunfélegyházától Csongrádon, Szentesen, Orosházán, valamint Battonyán keresztül éri el az ország déli határait, egyúttal kapcsolatot teremt a magyarság déli régiójával, Erdéllyel annak érdekében, hogy a Kárpát-medence csatlakozhasson az európai piacokhoz és kultúrához. Konkrétan: fontos dolog, hogy a városokat elkerülő utak megépítésre kerüljenek.
Csongrád városban tavaly átadásra került a várost északi irányból elkerülő út, mely az ipari park szerves része. Hiányzik azonban az ipari parkot és a várost déli irányban elkerülő útszakasz, amelynek a megépítése a 451-es számú országos közút gyorsabbá tételét, valamint a város levegőtisztaságának a védelmét szolgálhatná. A 451-es számú út Csongrád várost elkerülő szakasza szervesen illeszkedik az elkerülő utak megépítésének láncához, fontos tehát, hogy a város pályázata támogatást nyerhessen az elkerülő utak fejlesztése támogatásához. Erre a közeljövőben nagy szükség lenne.
A város felkészült a pályázati feltételek biztosítására, és akár már jövőre partner a Csongrád várost elkerülő út déli szakaszának a megépítésére.
Kérdezem a tisztelt miniszter urat, hogyan alakulnak a közútfejlesztések, ezen belül a Csongrád várost elkerülő út építésének a fejlesztési lehetőségei. Várjuk megtisztelő válaszát. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem