IFJ. HEGEDŰS LORÁNT

Teljes szövegű keresés

IFJ. HEGEDŰS LORÁNT
IFJ. HEGEDŰS LORÁNT (MIÉP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Ülésszakunk utolsó ülésén nem mérlegkészítéssel, hanem csak egynéhány jelenség értékű eseménnyel és azok tanulságaival szeretnék foglalkozni.
Társadalmunk és vele együtt Országgyűlésünk is a végromlásában követelőzővé és garázdává vált neoliberalizmus közösségre és államra mért csapásai alatt nyög. Közel állunk ahhoz, hogy egész társadalmunk, de különösen a gazdaságot és a pénzt birtokló nómenklatúrás elitünk az igazolt bűnözők, és ami az úgynevezett elitet illeti, a törvény felett állók kasztjává váljék.
Az igazolt bűnöző - ez egyébként Németh László 1947-es kifejezése - bűneit az a liberális tantétel igazolja, amely szerint mindent szabad, amit a törvény nem tilt, feloldva őt a közösség írott és íratlan, történelemben kialakult, vérrel megszentelt erkölcsi szabályainak betartása vagy legalább óvatos tiszteletben tartása alól.
Az igazolt bűnöző fő elvtársi példánya pedig a maga alkotta privatizációs törvények, a maga által ezekben kivájt hézagok segítségével rabolta össze vagyonát, és most ezek igazolásával élvezi ennek busás jövedelmeit, miközben azok, akiket becsapott, nyomorognak. És mivel a rablás így igazolva van, hősünk most a római jogra hivatkozik, amely szerint visszamenőlegesen nem lehet törvényesen elvenni semmilyen rablás eredményét. Ugyanígy nem lehetett megbüntetni egyetlen régebben elkövetett gyilkosságot, bizonyos népirtásokat, hazaárulásokat sem. Semmi sem évül el hamarabb, mint az igazolt bűn.
Odavannak cementgyáraink. Na és? Odavan teljes villamosenergia-iparunk és a szolgáltatás. Na és? Odavannak bankjaink és a bankokkal százmilliárdjaink. Na és? Ezek ma már mind igazolt bűnözők igazolt bűnei.
Ez alatt az ülésszak alatt fejlesztették ki egyesek az egész magyar nemzet lejáratása és megfélemlítése céljából a Strasbourgba irányuló menedékturizmust egy olyan közösség számára, amelynek egyes utazott képviselői kezéhez némi vér tapad. Ezt a nemzetellenes, hazug merényletet, amelyet izraeli pénzen és Soros-pénzen hazai balliberális szervezők segítségével követtek el, aszerint, hogy mennyire hazug és mennyire igazságtalan, az emberi jogok egyáltalán nem turini szentségűnek minősíthető leplével, hanem éppen feltalálóik lelki leprájának szennyes gyolcsával takarták el.
Az emberi jogokra való hivatkozás lőállványáról, takarásból és az emberi jogokra való hivatkozás fegyverré tételével ma már úgyszólván minden aljasságot és gazemberséget el lehet követni, de legalábbis igazolni lehet. Az emberi jogok, úgy tűnik, ma már csak a kivételes ember, az igazolt bűnöző jogai, és nem tartalmazzák a közösség kollektív jogait, a földjéhez, életteréhez fűződő jogokat, nem tartalmazzák az elkövetett bűn számonkérhetőségét, de arra jók, hogy egy nemzetet megalázzanak vele, akaratképzésében gátolják, önrendelkezésétől megfosszák.
A közösségi jogérvényesítés területén, miközben a lhászai buddhista kolostor ormáig jut el a neoliberalizmus érzékenysége, országgyűlési határozat elfogadását kezdeményezve Tibet védelmében, addig nem a Holt-tenger, hanem a Mariana-árok Challenger-mélységéig veti alá mélyliberális együttérzését és másságtiszteletét, amikor az izraeli hadsereg kegyetlenkedéseinek elítéléséről, s a gettóba szorított palesztinok védelméről szóló MIÉP-es országgyűlési határozati javaslat tárgysorozatba-vételét is hisztérikus indulatokkal utasítja el.
A bűnigazolók így mazsolázgatnak az emberi jogérvényesítés területén, mint ahogy így válogatnak a hatályos törvények között is.
Ebben a ciklusban az Országgyűlés elfogadott egy törvényt, hogy minden képviselő köteles egy bizottságnak számot adni vagyoni helyzetéről, gyarapodása eredetéről. Mi, úgymond a szélsőséges MIÉP, szemben az úgymond demokratikus baloldallal, szavazatainkkal biztosítottuk a törvény megszületését, s előírása szerint jártunk el. Az Országgyűlés tetemes része azonban ellenszegül, nem tartja be a törvényt, és az Országgyűlés ezt eltűri. Itt az az igazolás, hogy akik nem vallanak, azok nem szavazták meg, és ha ők nem szavazták meg, nem is tartják be. Ez, kérem, durva leninizmus!
Tisztelt Országgyűlés! Itt tartunk a rendszerváltás után tizenegy évvel, a leninizmus itt szavaz, nem szavaz, kivonul, bevonul, és itt csapkodja teli zsebeit Európa felé haladva. (Az MSZP-frakció tagjai kivonulnak az ülésteremből.)
A tét nagy, Petőfi szavaival: "Ébredj hazám, mert ha most nem ébredsz, / Soha többé nem lesz ébredésed". De ha felébred, lesz mit rendbe tennie a következő fél év végén.
Köszönöm. (Taps a MIÉP és a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem