IFJ. HEGEDŰS LORÁNT

Teljes szövegű keresés

IFJ. HEGEDŰS LORÁNT
IFJ. HEGEDŰS LORÁNT (MIÉP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Amikor a világ tekintetét a Közel-Keletre, az izraeli hadsereg által elkövetett rémtettekre veti és szörnyülködve tiltakozik az izraeli katonák palesztin népirtása ellen, itthon a Magyarországi Cionista Szövetség Erec című lapja sajátos hirdetést tesz közzé. A lap októberi számában - ahogy azt már korábban is megtette - arra invitálja a magyar állampolgárokat, hogy vegyenek részt az izraeli hadsereg munkájában, polgári szolgálatosként dolgozzanak a palesztin népet irtó izraeli katonák keze alatt - egyébként Izrael állam felségjelével ellátott katonai egyenruhában.
A Népszava december 1-jén "Magyar állampolgárok izraeli egyenruhában" címmel egy éppen októberben Izraelben szolgáló magyarországi csoport munkájáról, kinti hadseregbeli tevékenységéről számol be. A cikkből - miként az Erec hirdetéséből is - megtudhattuk, hogy a Sar-El elnevezésű izraeli katonai program keretében a zsidó állam csoportokat fogad be hadseregébe a világ zsidóságából és az úgynevezett megbízható nem zsidókból, hogy dolgozzanak a hadsereg kötelékében, és tájékoztatókat, illetve kiképző előadásokat hallgassanak szolgálatuk ideje alatt, napközben pedig talán lőszert vagy alkatrészeket adogatnak a gyerekekre célzó izraeli katonáknak. Aztán hazajőve, helyesbítek, visszajőve őrző-védőként hasznosítják - van sejtésünk, mire - megszerzett tudásukat.
A kérdés az, hogy a magyar állam miként tűrheti, hogy állampolgárai csoportosan vegyenek részt egy másik állam hadseregének kiképzési folyamatában, és közvetve egy népirtásban segédkezzenek. Nem látunk ugyanis lényegi erkölcsi különbséget a között, aki a lőszert pakolja, és aki a ravaszt meghúzza; mindkettő bűnrészese a palesztinokkal szemben elkövetett genocídiumnak.
A Magyar Köztársaság alkotmányának a haza védelmére vonatkozó 70/H. §-a értelmében a magyar állampolgárnak a magyar hadsereg kötelékében kell szolgálnia, nincs semmi keresnivalója más állam egyenruhájában és hadseregében.
A büntető törvénykönyv ez év március 1-jétől módosított 154. §-a értelmében "aki a Magyar Köztársaság területén idegen fegyveres szervezetben katonai szolgálatra, katonai érdekű egyéb szolgálatra vagy katonai kiképzésre toboroz, bűntettet követ el, és egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
Kérdésem: miért segédkezhet magyar állampolgár az izraeli hadsereg kötelékében a palesztin népirtásban, avagy mit tett és mit kíván tenni a kormány a Sar-El program magyarországi alkalmazásának beszüntetésére, és a Magyar Köztársaság alkotmánya és a büntető törvénykönyv 154. §-a megkülönböztetés nélküli érvényesítésére?
Várom válaszát. (Taps a MIÉP soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem