SZABÓ LUKÁCS

Teljes szövegű keresés

SZABÓ LUKÁCS
SZABÓ LUKÁCS (független): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Előre szeretném bocsátani, hogy én minden tettemért és minden kijelentésemért vállalom a felelősséget. Erre önök itt tanúk, akik itt voltak három héttel korábban: magam kértem azt, hogy egy nyakig beolajozódott rendőrezredes vádjaira a bíróság előtt adhassak megfelelő választ, természetesen oda beidéztetve vádlottként igen magas közjogi méltóságokat is. Önök - a kollektív bölcsesség alapján feltételezhetően - úgy döntöttek, hogy ezt a lehetőséget nekem nem adják meg.
Ez az ügy szorosan összefügg azzal az üggyel, tekintettel arra, hogy attól kezdve, ahogy a Pallag-bizottság felállt és én jeleztem, hogy nemcsak Békés megyében vannak olajügyek, hanem Hajdú-Bihar megyében is, én több szabálysértést követtem el, mint azelőtt húsz év alatt. Jelzem, hogy nem én minősítettem a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságot elfogultnak, ő maga mondta, maga jelentette ki, amikor korábban úgy nyilatkozott egy szabálysértési ügyben, hogy velem szemben elfogult. Más megyében folytatták le az eljárást, és meg kell mondanom, hogy kedvező eredménnyel.
A beolajozódott rendőrfőkapitányt a belügyminiszter úr országos rendőrfőkapitány korában elbocsátotta, és a helyére - miért, miért nem - Békés megyéből hoztak új rendőrfőkapitányt, és meg kell mondanom, hogy innentől, ettől a pillanattól kezdve a büntetőeljárás az olajos rendőrrel kapcsolatban rögtön megszűnt.
Én tehát mindössze azt kértem és a mentelmi bizottság előtt is azt hangsúlyoztam és az Országos Rendőr-főkapitányságnál is, hogy ne Hajdú-Bihar megyében vizsgálják ezt az ügyet, hanem ott, ahol feltételezhetően vagy kollegialitásból, vagy éppen a maffia rendőrségre gyakorolt hatásától... - azt már nem is merem feltételezni, hogy esetleg székesfővárosunkból gyakorolnának nyomást a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságra. Tehát ilyen okból kifolyólag kértem azt, hogy másutt járjanak el velem szemben. Sajnálatos módon ehhez még eddig az országos rendőrfőkapitány nem járult hozzá.
Ezek után - tekintettel az elmúlt három hét eseményeire is - kérném a tisztelt képviselőtársaimat, hogy lelkiismeretük szerint szavazzanak. Köszönöm szépen. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Hallod, Vancsik, van lelkiismereted?)
(21.20)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem