IFJ. HEGEDŰS LORÁNT

Teljes szövegű keresés

IFJ. HEGEDŰS LORÁNT
IFJ. HEGEDŰS LORÁNT (MIÉP): Köszönöm a szót. Előttem szóló képviselőtársamnak szeretném mondani, hogy azért a valóságtól ne rugaszkodjunk el túlzottan, mert jelenleg ott tartunk, hogy a magyar külpolitika tudomásom szerint mindent elkövet annak érdekében, hogy a schengeni egyezménynek a magyart a magyartól elválasztó káros hatásait próbálja valahogyan ellentételezni.
Tehát a jelenlegi helyzet az, hogy miközben annak idején a vasfüggöny elválasztotta, mondjuk, a nagy magyar nemzetrészt, az anyaországot és a többi nagyobb határon túli magyar nyelvi szigetet, illetve tömböt, az ausztriai magyarságtól, ha ezt a részét, szeletét nézem a kérdéskörnek, illetőleg elválasztott bennünket Nyugat-Európától, aközben most az uniós csatlakozásunk, illetőleg ennek bizonyos vonatkozásai gyakorlatilag egy újabb vasfüggönyként fognak működni.
(20.20)
Lehetséges reménységünk szerint, hogy magyar-szlovák viszonylatban nem, de hogy magyar-ukrán, magyar-román, magyar-szerb viszonylatban igen hosszú időn keresztül elképzelhető, hogy így lesz. Ha egyáltalán - mert mi igen erőteljesen kételkedünk az uniós csatlakozás bekövetkeztében - bekövetkezik, akkor is belátható időn belül Románia, Ukrajna vagy különösképpen Szerbia uniós csatlakozásáról aligha lehet beszélni reálpolitikai felfogással.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem