IFJ. HEGEDŰS LORÁNT

Teljes szövegű keresés

IFJ. HEGEDŰS LORÁNT
IFJ. HEGEDŰS LORÁNT (MIÉP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Igazán nem kekeckedni kívánok, de még egyszer utolsó kísérletet teszek arra, hogy megértessem azt, ami szerintem érthető minden ember számára, akinek van füle a hallásra.
Egy ilyen jelentést lehetetlen a múlt nélkül értelmezni, felfogni. Egyszerűen lehetetlen! Ha erről mi nem veszünk tudomást, akkor nem értjük a jelentést, mert ez a jelentés egyrészt Trianonban gyökerezik, erről természetszerűleg szólni kell, legalább néhány szóval, én azt hiszem, ezt senki nem tagadja, hogy abban gyökerezik; nem beszélve a közelmúltról, ami alapvetően befolyásolja jelenleg is, én erről szóltam, a mostani kormánynak a mozgásterét. Ha szűkös ennek a kormánynak a mozgástere, az nem pusztán a globalizációból következik, amit mi annyiszor bírálunk, természetesen abból is, hanem a globalizmus magyarországi kiszolgáló személyzetének a nemtelen tevékenységéből is következik. És, kérem szépen, nem az sodorja veszélybe a romániai magyarságnak a többségi nemzetrészét, aki államtitkárként, egyébként egy romániai állami tisztségviselővel közösen, elmegy a csángókhoz, hanem az sodorja veszélybe, aki a legnagyobb ellenzéki párt egyik képviselőjeként, vezérszónokaként ezt kifogásolja, és ezáltal muníciókat ad a magyarellenes értelmezésre Romániában. Erről van itt szó, és mi ezt bíráljuk kizárólagosan.
És akiben megvan a jó szándék - én például önben nem kételkedem, hogy megvan a jó szándék a hozzászólásának a tartalmát illetően, Bauer képviselőtársamról ezt nem mondhatom el, egyébként se, de különösképpen amit a mostani hozzászólásával művelt -, azzal miért ne lehetne a közös nevezőt megtalálni? De kérdés, hogy az összérdek vagy a háttérben lévő érdek akarja-e, hogy megtaláljuk a közös nevezőt. (Taps a MIÉP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem