IFJ. HEGEDŰS LORÁNT

Teljes szövegű keresés

IFJ. HEGEDŰS LORÁNT
IFJ. HEGEDŰS LORÁNT (MIÉP): Köszönöm a szót, elnök úr. Pusztán két percre fogom igénybe venni a türelmét. Ami dr. Gidai Erzsébetet illeti, nyilvánvalóan válaszolni fog majd az elmondottakra.
Sajnálatos módon nem tudok egyetérteni szavaival, és érdekes módon, amikor egzakt érvelés hangzik el, akkor önök úgy tesznek, hogy egyik fülükön be, másikon ki. Amikor arra hivatkozom, hogy azért kívánok ezzel foglalkozni, mert a múlt velünk együtt él, és nem tehetjük meg, hogy ne foglalkozzunk vele, akkor ön azt állítja, hogy nincs értelme ezzel foglalkozni, és ezt súlyos szavakkal elítéli. Ennek nincsen értelme, hogy valaki nem mer szembesülni a múlttal, esetleg a saját pártjának a múltjával.
Mi bizony nem kívánunk azokkal közösen a jövőbe tekinteni bizonyos legdöntőbb nemzetstratégiai kérdésekben, akik ellehetetlenítették a magyar nemzetstratégiát, akik lehetetlenné tették a magyar nemzeti érdekérvényesítést, és olyannyira tették lehetetlenné, ha ma valaki kormányzati szinten megpróbálja ezt nemzetközi szervezeteknél felvetni, akkor oldalakban kell mindezt megtennie, mert hozzászoktak a nemzetközi szervezetek, hogy a magyarok nem szoktak túlzottan kekeckedni akkor, amikor magyar érdekről, pláne a határon túli magyarság érdekéről van szó. Ezért van az, hogy a jelentésben is, mert ez konkrétan a jelentéshez tartozik, akkor, amikor a külügy feladatáról van szó, akkor csak azt olvashatjuk a szlovák nyelvtörvénnyel kapcsolatosan, hogy a kormány mozgástere nagyon szűkös, az adott lehetőségek között mindent elkövet. De hogy mi ez az adott lehetőség, mennyiben szűkös ez a mozgástér, azt nem tudjuk meg, mint ahogyan azt sem tudjuk meg, hogy konkrétan a kormány milyen intézkedéseket tett annak ügyében, hogy lehetőség szerint ez a nyelvtörvény megváltozzék. (Az elnök csenget.) Remélem, hogy erre nézve konkrét információkat kapok, és ennek megfelelően megnyugtató válasz révén sikeresen tudjuk majd támogatni a jelentés elfogadását. Köszönöm. (Szórványos taps a MIÉP soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem