IFJ. HEGEDŰS LORÁNT

Teljes szövegű keresés

IFJ. HEGEDŰS LORÁNT
IFJ. HEGEDŰS LORÁNT (MIÉP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! "Hol a szem, szemével farkasszemet nézni? / Ki meri meglátni, ki meri idézni az igazi arcát? / Ünnepe vak ünnep, s e mái napoknak / szűk folyosóin a szavak úgy lobognak, / mint az olcsó gyertyák." Babits "Petőfi koszorúi" című versének sorai jutottak eszembe, amikor tegnap a Magyar Állami Operaházban a magyar történelmi zászló koszorújában olvashattam a feliratot: "Tíz éve szabadon".
Szabadság? Kié és mivégre? - tehetjük fel a kérdést. A helyes válasz kiolvasható egy rémregénybe illő történetből, a Budapest XV. kerületi Tóth István Utcai Általános Iskola kálváriájából. Ennek az iskolának a gazdasági önállóságát '98. december 30-án, szakmai önállóságát '99. augusztus 1-jén szüntette meg a helyi képviselő-testület MSZP-s többsége. Még az év december 7-én az önkormányzat oktatási bizottsága a Meixner-módszer Alapítványnak adta kézbe az iskolát, s velük kötött közoktatási megállapodást. Ez év február 23-án az MSZP-s többségű képviselő-testület elfogadta az iskola megszüntetését és a közoktatási megállapodástervezetet. Hiába minden tiltakozás, hiába nyilatkozik a 200 fős iskolából 150 gyermek szülője összesen 5 szülővel szemben úgy, hogy nem kívánják alapítványi iskolába járatni a gyermeküket.
(12.50)
Hiába az írásszakértői vélemény, miszerint az alapítvány névadója, az akkor súlyos beteg, azóta elhunyt Meixner Ildikó aláírása hamisított a Meixner Alapítvány iratán, sőt a tíz megvizsgált iratból kilencen hamis aláírás szerepel a kerületi rendőrkapitányság közleménye szerint. Hiába minden demonstráció egy olyan iskoláért, mely tanulási és/vagy magatartási zavarokkal küszködő gyerekeket karol fel. Hiába a közigazgatási hivatal vezetőjének levele, melyben törvénysértőnek tartja a közoktatási megállapodástervezetet, s kéri a testületet, hogy április 30-áig vonja vissza határozatát az ügyben. Hiába, hogy nincs a Meixner Alapítványnak iskolaalapítási engedélye, az iskola melletti óvodában beiskolázási irodát tart fenn a jegyző engedélyével az alapítvány. Hiába jelezte az önkormányzatnak az iskolaszék, hogy hajlandó alapítványt létrehozni és így alapítványként működtetni az iskolát, de hangsúlyozta, hogy alanyi jogon járó oktatásért pénzt kérni erkölcstelen és törvényellenes is. A legsötétebb ötvenes éveket idéző indokokkal mentették fel a tanintézmény vezetőjét, s Damoklész kardja leng a tanári kar felett.
Kinek a szabadsága ez? Szabadsága ez a posztkommunistáknak. Ebben a konkrét esetben Hajdu László MSZP-s polgármester, országgyűlési képviselőnek, akinek barátja kisinyovi nagykövetünk, Horicska Tibor, s mily érdekesség, a nagykövet úr felesége mindkét alapítvány - mert kettő is van, a Meixner és a Meixner-módszer Alapítvány - kuratóriumában benne van.
Szabadsága ez Damó Eszternek, aki szintén mindkét alapítvány kurátora, s férje, Csorba József a leendő alapítványi iskola igazgatójelöltje. E kiugró szcientológus közvetítő útján erősítette meg a szülőknek, hogy ők ketten szcientológusok. Vagyis szabadsága ez annak a magát egyháznak nevező bűnszövetkezetnek, pénzügyi tranzakciókat nem annyira tőzsdemanipulációval, mint inkább parapszichologikus eszközökkel segítő maffiának, melyet Németországban és Franciaországban eurokonform eszközökkel már betiltottak. Több szülőt - a demonstrációjukat megelőző szórólapozások után - gyanús alakok követtek, majd telefonon keresztül - melyek között voltak titkosított telefonok is - halálosan megfenyegettek. A szülők szóvivőjét elbocsátással fenyegeti az ABN-Amro Bank, mely bank nyíregyházi regionális értekezletén kötelezővé tette a jelen lévő tisztviselők számára, hogy a szcientológiai egyház képviselőjét meghallgassák.
Gyönyörűen szólt tegnap Dvorák Újvilág szimfóniája. Hát akkor szóljon most is, itt is! Le a szcientológusokkal! Követeljük a szcientológiai egyház azonnali betiltását! Új világot akarunk, mely megmarad annak, aminek a teremtő és eleve elrendelő Isten szánta a Kárpát-medencében: magyarnak. Olyan új világot, amelyben nem az egyébként is vészesen kevés magyar gyerek menekül megszüntetett iskolából megszüntetendő iskolába, hanem a magyarellenes egypártdiktatúrát, majd a nem kevésbé magyarellenes pénzügyi diktatúrát kiszolgáló posztkommunista, illetve szcientológus maffia takarodik el a helyi és az országos hatalomból.
Ehhez emeljük fel lelkileg, szellemileg, erkölcsileg történelmi zászlóinkat, úgy, ahogyan Petőfi a szabadsághoz fohászkodott: "Csak emeld föl, csak mozdítsd meg zászlód / S lesz sereged ezer s ezernyi / Kész meghalni vagy diadalt nyerni."
Köszönöm. (Taps a MIÉP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem