IFJ. HEGEDŰS LORÁNT

Teljes szövegű keresés

IFJ. HEGEDŰS LORÁNT
IFJ. HEGEDŰS LORÁNT (MIÉP): Köszönöm a szót. Egyrészt a férfiak védekezési lehetőségének a felvetésére kívánok reflektálni. Természetes, hogy ezzel tökéletesen egyetértünk, mint ahogyan egyetértünk azzal is, hogy ha már a magzatvédelemről van szó, akkor a férfinak is felelőssége van az ügyben, és itt szó nincs arról, hogy mi a nők felett kívánnánk pálcát törni, mert én személy szerint is találkoztam olyan esettel, amikor a férfi nem volt hajlandó feleségül venni a nőt, miközben gyermeket várt a nő tőle. Természetes, hogy ezáltal került - az önök fogalmai szerint, nem az én fogalmam szerint - a nő válsághelyzetbe.
De kérdezem, hogy vajon nem kellene-e akkor úgy egyenlő mércével mérni, hogy valóban a férfinak is biztosítsuk a lehetőséget, hogy döntsön arról, természetesen a nővel közösen, hogy az az élet, ami az ő genetikai meghatározottságát is hordozza a nő életében, a nő testében, megszülessen-e vagy sem. Miért van ez az egyoldalúság az önök részéről? Nem egészen értem!
A dávodi ügyre visszatérve. Független magyar bíróság... - hát hadd ne tegyek megjegyzést e tekintetben. De kérem szépen, azért óriási különbség van aközött, hogy micsoda hisztéria és micsoda hatalmi nyomás után született meg ez az úgynevezett bírósági döntés, és aközött, hogyha ez ügy valóban alanyi jogon, a dávodi kislány vagy szülei kérésére kerül az úgynevezett független magyar bíróság elé! Azért ne legyünk ennyire naivak, ha az elmúlt évtizedekre visszagondolunk, hogy ez a független magyar bíróság mindentől független lenne, az atyaúristentől is, illetőleg a magyarországi politikai berendezkedéstől is. Sajnos ettől azért még messze vagyunk.
Köszönöm. (Taps a MIÉP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem