IFJ. HEGEDŰS LORÁNT

Teljes szövegű keresés

IFJ. HEGEDŰS LORÁNT
IFJ. HEGEDŰS LORÁNT (MIÉP): Köszönöm a szót. Miután Bauer képviselőtársam általános iskolai oktatást tartott arról, hogy hogyan kell nekünk értelmeznünk az alkotmánybírósági döntést, azt követően ő éppen az előbb elmondottakkal szemben gyakorlatilag kizárólagosan a nő önrendelkezési joga szerinti kezelési módot és bánásmódot irányozza elő, és ilyen módosító javaslatokhoz kéri az Országgyűlés támogatását.
Ez lenne az egyensúly megteremtése a nő önrendelkezési joga, illetőleg az állam életvédelmi kötelezettsége között, amit Bauer képviselő úr mond? Erre nézve csak azt mondhatjuk egyszerűen, hogy nevetséges, hiszen ha az állam életvédelmi kötelezettségét nézzük az alkotmánybírósági határozatból következően, akkor az a megfogant magzatra vonatkozik. Azt kellene az államnak óvnia és védenie, és itt van szerepe a tanácsadásnak! És ha még ezt a tanácsadást is megpróbáljuk minél jobban korlátozni, lelki terrornak minősíteni azt, hogy pozitív tanácsadást adjunk... - hát egy életet védeni lehet másképpen, mint pozitívan? Semlegesen lehet az élet érdekében kiállni? Ez önmagában véve nonszensz, függetlenül attól, hogy most akarunk-e egy ideológiai vagy filozófiai vitát folytatni, vagy sem.
Csak pozitív tanácsadást adhatok természetesen a tanácsadásban is, noha mi azt mondjuk, hogy a válsághelyzetet eleve ki kell emelni ebből a törvényből, de ha benne marad, akkor a tanácsadásnak olyannak kell lennie, hogy természetesen a nő emberi méltóságát tiszteletben kell tartani, de amellett a tanácsadásnak pozitívnak kell lennie. És az nem igaz, hogy azért, mert pozitív és arra próbálom rávenni, hogy tartsa meg a gyermekét, már eleve terrort gyakorlok felette - ez abszurd!
Köszönöm. (Taps a MIÉP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem