IFJ. HEGEDŰS LORÁNT

Teljes szövegű keresés

IFJ. HEGEDŰS LORÁNT
IFJ. HEGEDŰS LORÁNT (MIÉP): Csak röviden szeretnék reagálni Béki Gabriella hozzászólására, a legutolsó pontra. Nem tudom, hogy Béki Gabriella, aki azt mondja, hogy az abortuszt engedélyező álláspont nem abortuszpárti álláspont, nem örül-e annak, ha minél több nő jön ki a tanácsadó szolgálatról úgy, hogy megtartja a gyermekét. Mert ha az illető nő úgy jön ki, hogy valóban meggyőződik arról, hogy ez a helyes álláspont, mert azért talán ezt is fel lehet tételezni a tanácsadásról, és ebbe eurokonform módon be lehetne vonni többek között az egyházakat és a magzatvédő szervezeteket, pozitív tanácsadással, életpárti tanácsadással, abban az esetben, én azt hiszem, mindannyiunknak örülni kellene. És akkor itt még a tiltásról nem is beszéltünk, ami egyszerűen azért szükséges, mert, függetlenül attól, hogy Pusztai Erzsébet államtitkár asszony továbbra is azt állítja, hogy ez a statisztika nem azt bizonyítja - kár, hogy a televízió előtt nem lehet ezt megmutatni -, hogy az abortuszok száma, illetőleg a demográfiai helyzet között nincs összefüggés. Nem azt állítom, hangsúlyozom továbbra is, hogy egyenes arányú összefüggés van, de van összefüggés.
És egy olyan országban, amelyik katasztrofális helyzetben van, ne beszéljünk itt Írországról, ne beszéljünk itt Lengyelországról vagy Romániáról, hanem beszéljünk Magyarországról, a Magyar Köztársaságról, ahol nem pótlódik négy évtizede a statisztikai minimum, a szülőképes korosztály, ahol már akadémikusoknak kell kiadni azt, hogy hogyan lehet változtatni a demográfiai helyzeten, és közlik, hogy betelepítéssel, lehetetlen ezt a szabályozást meghagyni, ami éppen ultraliberális, államtitkár asszony. Mert hozhat még liberálisabbat, biztos, hogy az ultránál is van még ultrább, de ott magzatvédelminek nevezni egy törvényt, ahol egyetlenegy olyan paragrafus vagy annak alparagrafusa sincs, amikor az állam azt mondja, hogy márpedig nem, az életvédelmi kötelezettségének eleget téve, ahogyan az Alkotmánybíróság mondja, ez valóban ultraliberális.
Köszönöm. (Taps a MIÉP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem