IFJ. HEGEDŰS LORÁNT

Teljes szövegű keresés

IFJ. HEGEDŰS LORÁNT
IFJ. HEGEDŰS LORÁNT (MIÉP): Köszönöm a szót. Pusztai Erzsébet államtitkár asszony szavaira szeretnék reagálni, ugyan kicsit megkésve. A MIÉP soha nem állította azt, hogy kizárólagosan az abortuszok számának csökkentésével lehetne megoldani a magyarországi katasztrofális demográfiai helyzetet, azt viszont állítjuk, hogy mivel katasztrofális a demográfiai helyzet, ezért lehetetlen, hogy ultraliberálisan kezeljük ezt a kérdést, és ezáltal még csak esélyt sem biztosítunk arra, hogy lélegzetvételnyi előnyhöz jusson a magyar társadalom a tekintetben, hogy a későbbiek folyamán megfelelő életvédelmi rendszer kiépítésével tudjuk segíteni a családokat.
Mi pártprogram szintjén is hangsúlyoztuk a főállású anyaság szükségességét, azt hiszem, köztudott az, hogy a Magyar Igazság és Élet Pártja igen hevesen támadja a pénzügyi lobbit, amely többek között a családok életére sem ad megfelelő mértékű pénzt. Tehát itt szó nincs ilyen egyoldalúságról; az egyoldalúság az államtitkár asszony felfogásában van, amikor azt állítja, hogy nincs komoly hatással a demográfiai helyzetre az abortuszok konzervatív módon történő kezelése, azaz tiltása. Igenis van hatása erre nézve, ez igenis kimutatható, pontosan ebben a statisztikában mutatható ki (Felmutatja.), csak megfelelő módon kellene kinagyítani azt a részt, amely arra vonatkozik, amikor legalizálták ezt az abortuszgyakorlatot. Ilyen katasztrofális népesedési helyzetben, amikor a statisztikai minimum nem pótlódik, nem próbálni meg ezen változtatni egy bizonyos mértékű konzervatív lépéssel, ez a magyar társadalmat valóban a népesedési katasztrófa felé taszítja, a betelepítési kényszer felé fogja taszítani, amikor már a politikacsinálók széttárják a kezüket: kérem szépen, ez van, ti akartátok, nem lehet másképpen megoldani a helyzetet.
Köszönöm. (Taps a MIÉP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem