IFJ. HEGEDŰS LORÁNT

Teljes szövegű keresés

IFJ. HEGEDŰS LORÁNT
IFJ. HEGEDŰS LORÁNT (MIÉP): Köszönöm a szót. Először én is a grafikonokhoz szeretnék hozzászólni. A csökkenés mértéke valóban szembetűnő, de minden relatív. Lehet olyan statisztikát készíteni, mint tudjuk, ami a mi álláspontunkat támogatja, és lehet olyat, ami az államtitkár asszony álláspontját.
Azért felhívnám a figyelmet az élveszületések és halálozási arányszámok 1900-tól 1999-ig terjedő grafikonjára, hogy 1960 óta egészen máig - kivéve a '75-ös évet, illetőleg az azt megelőző és utána lévő egy-két évet - Magyarországon nem pótlódik a statisztikai minimum, a szülőképes korosztály. Miután gyakorlatilag négy évtizede ezen a szinten vagyunk, ez azt jelenti, hogy ha itt maradunk egy évtizedig - bár már a KSH statisztikai adata szerint '96-ban Magyarországon visszafordíthatatlanná vált a népességcsökkenés, ha alapvetően ezt a tendenciát nézzük -, akkor nem lehet változtatni ezen a helyzeten.
Minden relatív. Szeretnénk mi olyan csökkenést a népességfogyás vagy csökkenés területén, mint Lengyelországban, hiszen Lengyelországban 1960-tól napjainkig az ország népessége lényegileg megduplázódott. Magyarország népessége pedig 1960-tól 2000-ig gyakorlatilag ugyanazon a szinten áll, ugyanazon a tízmilliós szinten, ezért egyszerűen összehasonlíthatatlan, államtitkár asszony, a két statisztika. Ez a fogyás, ez a minimális fogyás gyakorlatilag - elnézést a hétköznapi kifejezésért -, a béka feneke alatt lévő népességszaporulat, azt jelenti, hogy igenis, nem a nemzetfogyás víziójáról kell beszélnünk, hanem a valóságáról kell beszélnünk.
Schvarcz képviselőtársam hozzászólására pedig úgy szeretnék reagálni, hogy mi természetesen meghallgatjuk a másik oldal véleményét is, az emberi jogi bizottság nem hívta meg többek között az abortuszt ellenző szervezeteknek a képviselőit.
(15.50)
Kizárólagosan a Habeas Corpust hívta meg, meg a TASZ-t - nem hívta meg a többi szervezetet! Kérdezze meg képviselőtársát, Kósáné Kovács Magdát, hogy miért nem hívta meg.
Köszönöm. (Taps a MIÉP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem