IFJ. HEGEDŰS LORÁNT

Teljes szövegű keresés

IFJ. HEGEDŰS LORÁNT
IFJ. HEGEDŰS LORÁNT (MIÉP): Köszönöm a szót. Kedves Képviselőtársam! Nem hiszem, hogy ön, illetőleg az SZDSZ-nek akár egyetlenegy tagja is úgy tehetne, mintha az 1994-98 közötti időszakban az önök pártja nem vállalt volna kormányzati feladatot, és nem hiszem, hogy letagadható lenne az, hogy önök a politikájukban egyáltalán nem kívánnak változtatni azon a pénzügyi rendszeren, mely pénzügyi rendszer úgy, ahogy van, rossz, és annak köszönhetően olyan a jelenlegi költségvetés, amilyen. Ezt tényszerűen állapítottam meg.
Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy a labda most elsőrendűen a túlsó térfélen van, a kormányzati oldalon. De ha önök bírálni akarnak, és ennek a bírálatnak az a célja, hogy valóságosan változtassanak, és nem olcsó bolsevik vagy posztbolsevik demagógiával kívánják a saját politikai érdekeiket szolgálni, akkor erre kellene elsőrendűen rámutatni, mert a nép természetesen tudja, hogy hogyan lehetne a saját pénzét elköltenie, de a költségvetés rendjében figyelembe kell venni bizonyos mechanizmusokat - ebben egyetértünk -, és azt is figyelembe kell venni, ami szintén ennek a költségvetésnek a része, amit említettem, hogy a multinacionális vállalatok befizetése - most is hangsúlyozom - a béka feneke alatti szinten van. Ez ellen önök többek között miért nem küzdenek, vállvetve, mondjuk, a Szocialista Párttal, és miért nem küzdött annak idején a kormányuk, és miért kótyavetyéltek el gyakorlatilag mindent, ami a magyar nemzetgazdaság szempontjából döntő jelentőségű pillér és a mozgásteret tágíthatná a tekintetben, hogy ne ilyen költségvetést kelljen ennek az országnak jelenleg tárgyalnia és esetlegesen elfogadnia.
Köszönöm.
(Az elnöki széket
dr. Wekler Ferenc, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem