IFJ. HEGEDŰS LORÁNT

Teljes szövegű keresés

IFJ. HEGEDŰS LORÁNT
IFJ. HEGEDŰS LORÁNT (MIÉP): Köszönöm a szót. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Érdeklődéssel és mindig nagy meghatottsággal hallgatom a szocialista képviselőket, amikor a családtámogatási rendszerről beszélnek.
Én mint nem kormánypárti, hanem ellenzéki képviselő - félreértés ne essék - szükségesnek tartom most is hangsúlyozni, hogy nem ártana, ha hevességüket némileg mérsékelnék. Természetesen mindenkinek joga van a parlamentben képviselői jogosítványával élve kritikai észrevétellel illetni ezt a költségvetést, én is megteszem természetesen mindezt, mint ahogyan a MIÉP képviselői.
De ne feledkezzünk el arról, hogy a szocialista-szabad demokrata koalíció annak idején a süllyedő hajóról éppen a gyermekeket és a gyermekes családokat dobta ki elsőként, holott rendszerint az a szokás, humánus cselekedet, hogy éppen a kisgyermekeket és a gyermekes családokat, anyákat szokták menteni a végső, kritikus helyzetben. Ez tény.
Ami a kritikai észrevételemet illeti a költségvetés idevonatkozó részére: az, hogy 1200 gyermekkel több született, és ebben igazolva látni a kormány családtámogatási politikájának pozitív döntéseit, úgy vélem, ez azért enyhe túlzás, noha mi is fontosnak tartjuk a korábbiakban meghozott döntéseket. Azonban figyelembe véve a magyarországi demográfiai helyzetet, nem akarok túlzott hasonlatot mondani, de ez az 1200 többletszületés - hogy így fogalmazzak - annyi a demográfiai helyzet szempontjából a magyarságnak és a magyar társadalomnak, mint halottnak a beöntés.
A társadalmi demográfiai hullámvölgyet csakis abban az esetben lehet megállítani, ha gyökeres változtatás és szemléletváltás történik a költségvetésben. Ezt a szemléletváltást nem látjuk, így sajnos a családok szintjén sem lesz szó áttörésről 2001-ben és 2002-ben. Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem