SIMON JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

SIMON JÓZSEF
SIMON JÓZSEF (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Azok közé tartozom, akik kezdeményezték ennek a mai ülésnek az összehívását. Én azt gondolom, hogy képviselőtársam, Répássy Róbert nemcsak a jelen levő szocialista képviselők számának a megítélésében téved, hanem a szándékunkat illetően is.
Nekem szent meggyőződésem, hogy ha ilyen kijelentések nyilvánosságot kapnak Magyarországon, hogy a magyar politikai elit 20-30 százaléka érintett az olajügyekben, az olyan mértékig botrányos, hogy abban az esetben ebben a parlamentben nem az MDF-féle gyengébb nagytakarítást kellene elvégezni, hanem vízágyúval kellene innen kisöpörni mindenkit, nemcsak azokat, akik érintettek az olajügyben, hanem akik úgy ültek itt tíz évig, hogy ezt nem vették észre!
Ez akkora képtelenség, ez olyan mértékben járatja le a magyar politikai intézményrendszert, hogy ezt nem lehetett válasz nélkül hagyni, és ebből a szempontból teljesen indifferens, hogy az Antall-kormány felkészült volt-e Magyarországon a piacgazdasági átmenet vezénylésére, hogy a Horn-kormány már az első évben vagy csak a második évben tudta megoldani az olajszőkítéssel kapcsolatos legsúlyosabb problémákat, vagy hogy a Fidesz tényleg elhiszi-e magáról a saját belügyminiszterének a beszámolója ellenére, hogy most viszont aztán már minden probléma meg van oldva.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem