HEGYI GYULA

Teljes szövegű keresés

HEGYI GYULA
HEGYI GYULA (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Először is örülök annak, hogy a televízió a szocialista frakció kérésére közvetíti ezt az egész ülést, így elég sokan láthatták azt, hogy Szalai Annamária megirigyelte Nógrádi Zsolt kétes népszerűségét, és ugyanazokkal a módszerekkel próbált itt befeketíteni másokat, azokat, akikre Nógrádi Zsolt idejéből nem jutott, hogy őket is megrágalmazza.
Egy dologra szeretném emlékeztetni mindannyiunkat, akik hallgattuk ezt a felszólalást. Szalai Annamária azt mondta, hogy egyetlen fideszes ellen sem emelt vádat Nógrádi Zsolt. Nógrádi Zsolt és nyomában Pallag László gyilkosságra való felbujtással vádolta a belügyminisztert. Az ön szavai szerint ön egyetért ezzel a váddal, hiszen semmilyen módon nem utasította vissza. Ugyan nem mi adjuk a belügyminisztert, tisztelt Szalai Annamária, hanem önök, de azt gondoljuk, hogy amíg ilyen vád nem kerül bebizonyításra, addig a Magyar Köztársaság minden tisztességes állampolgárának azt kell feltételeznie, hogy a belügyminiszter ártatlan.
Sajnálom, hogy ezt ön nem érti meg, és igen furcsának tartom, hogy nem veszi észre, hogy amikor a kormánykoalíció egyik tagja, egy bizottság elnöke, aki az önök szavazatával lett bizottsági elnök, a kormány egyik tagját gyilkosságra való felbujtással vádolja, az országra-világra szóló botrány. Ha ez önt nem érdekli, Szalai Annamária, akkor ez azt jelenti, hogy az ön botrányküszöbe sokkal magasabb, ezt egyáltalán nem tartja bűncselekménynek, nem tartja a magyar demokráciára nézve botránynak.
Mi őszintén reméljük, hogy a jelenlegi kormány egyetlen tagja sem érintett ezekben az ügyekben, és ilyen ügyekben azt hisszük, hogy vagy a megvádoltnak, vagy a rágalmazónak előbb-utóbb fel kell állnia a helyéről.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem