DR. SZEKERES IMRE

Teljes szövegű keresés

DR. SZEKERES IMRE
DR. SZEKERES IMRE (MSZP): Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Képviselő Asszony! Ön fontos kérdést tett fel, hogy 1994 és '98 között itt, az Országgyűlésben mi történt a kőolajtermékekkel való visszaélések megakadályozására. Engedje meg, hogy önnek is és azoknak is, akik akkor képviselők voltak, visszaidézzem azt a négy fontos döntést, amelyeket a Ház meghozott, s amelyeket egyébként a szocialista képviselőcsoport - az akkori 209 képviselő - egyhangúlag megszavazott, más frakciók képviselőivel együtt.
'94. december 18-án, a pótköltségvetés keretében az Országgyűlés a jövedéki termékek körét kibővítette és szigorította az eljárásokat. '94. december 22-én a fogyasztási adóról szóló törvényt módosította, amikor a gázolaj és a hto közötti árkülönbséget megszüntette. '95. június 20-án módosította a Ház a jövedéki törvényt, amelyben rendkívül szigorú szabályokat vezetett be, a kőolajtermék-kereskedelemhez 80 millió forintos vagyoni biztosítékot követelt meg és vevőnyilvántartást, s csak jövedéki engedélyes kereskedők vehettek részt a kereskedelemben.
S végül: a negyedik nagyon jelentős döntés '95. május 2-án született, a bányászatról szóló törvény módosítása, amelyben az Országgyűlés elrendelte, hogy a MOL nem köteles hozzáférést biztosítani a csővezetékekhez. Egyébként ez utóbbi törvényt az Országgyűlés egyhangú igennel szavazta meg.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem