DR. KOSZTOLÁNYI DÉNES

Teljes szövegű keresés

DR. KOSZTOLÁNYI DÉNES
DR. KOSZTOLÁNYI DÉNES (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Kuncze Gábor volt belügyminiszter kétszeri hozzászólása indított arra, hogy megszólaljak (Kuncze Gábor: Ha ezt tudom!) és elmondjam neki, amit - úgy gondoltam - bölcsen, széles látókörűen már felismert, hogy a politika presztízse '94-ben kezdett lebomlani ebben az országban, amikor az önök pártja belebújt abba az ágyba (Dr. Kóródi Mária: Ez hülyeség!), ahol ugyan csak lábtól volt hely (Derültség a Fidesz soraiban.), és a polgárok nem egészen értették, hogy a posztkommunista MSZP-vel miért kell egy rendszerváltó pártnak egyezséget kötnie.
Tovább rontotta a politikai presztízst az, hogy jelenleg is itt ül Gál Zoltán és Horn Gyula - III/III-as ügyekben érintett képviselők -, és két tisztességes másik képviselő helyét foglalja el ahelyett, hogy eleget téve a felszólításnak, lemondtak volna a képviselőségükről. Ugyancsak kiábrándultsággal tölti el az országot az is, hogy az MSZP vissza kívánja csempészni azt az embert tíz év után Németh Miklós személyében, aki ezt a III/III-as hadosztályt irányította.
De Kuncze Gábor is rengeteget tesz a politikai hitelünk lerombolásában. (Vancsik Zoltán: Ennyire féltek? - Kiss Péter: Még egy kicsit kommunistázz!) Kuncze úr délelőtti hozzászólásában kétségbe vont egy olyan országgyűlési határozatot megfigyelési ügyben, ami 82 százalékos igen szavazatot kapott, és nem hiszem, hogy ez a mostani előterjesztés, amit most tárgyalunk, akár 82 százalékos igent elérne ebben a Házban.
Azt szeretném mondani, hogy mióta a Mérleg utcából elköltözött az SZDSZ, azóta a józan mérlegelés is hiányzik önöknél. Azt veszem észre, hogy nem veszik tudomásul, hogy másként szerepelnek bizonyos közéleti szereplők megfigyelési ügyben, homlokegyenesen másképp, Kuncze úr, mint olajügyben. Most az olajbizottság elnökének olyanokat hánytorgatnak fel, amit Keleti úr alelnöksége alatt a megfigyelési bizottságban kitüntető örömmel üdvözöltek: zárt ülési anyag szétosztása (Az elnök csenget.), kapcsolattartás különböző bűnözőkkel, Lakatossal, Faragóval, iratok visszatartása. (Az elnök ismét csenget. - Kuncze Gábor: Ezek voltak a tanúk!) Most nem aggódik senki, hogy esetleg a tanúskodási kedv alábbhagyott volna.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem