KUNCZE GÁBOR

Teljes szövegű keresés

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR (SZDSZ): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Eredetileg Kövér László korábbi felszólalásával akartam foglalkozni, de ez a mostani se volt rossz. (Derültség.) Ami azt illeti, én nem támadtam meg Pintér Sándor belügyminisztert - ott tessék keresni a hunyót, a koalíción belül.
Másrészt hadd utaljak a Clodo-bizottság előtti fellépésemre: Kövér László úrnak bizonyára rendelkezésére áll a jegyzőkönyv, keresse meg, hogy mely részét kifogásolja az általam ott elmondottaknak. De továbbmegyek.
(14.00)
Amikor először hangzottak el az olajbizottság kijelentései a nyilvánosság előtt, én másnap a parlamentben felszólaltam a politika tisztességének védelme érdekében, és elmondtam, hogy semmilyen nem bizonyított vádnak az SZDSZ részéről hitelt nem adunk.
Ami a képviselő úr mostani felszólalását illeti, nem tett most mást, mint Nógrádi Zsolt (Taps az SZDSZ és az MSZP soraiban.), Pallag László (Közbeszólások a kormánypárti padsorokból.) - bele is illik ebbe a sorba a képviselő úr. De bizony, hogy beleillik! (Közbeszólás a kormánypárti padsorokból.)
Ami pedig a képviselő úrnak azt a kijelentését illeti, amikor engem becstelenséggel és gyávasággal vádol, ha most mindnyájan azt a gyakorlatot kezdjük folytatni, hogy elkezdjük mondani, ami ilyenkor a másikról eszünkbe jut - és én erre az útra elkísérném a képviselő urat; nem fogom megtenni -, ebben az esetben az ügyrendi bizottság egy hétig nonstop ülésezne, hogy megfelelő szabályt találjon az én szövegemre.
Egyet azonban el kell mondanom, képviselő úr. Pontosan ez az a magatartás, ami ide juttatta a politikát, ahol jelenleg vagyunk az olajügyekkel kapcsolatban. (Közbeszólások az MSZP és az SZDSZ padsoraiból: Így van! - Taps az SZDSZ és az MSZP padsoraiban.) És ez az a magatartás, ami ellen én felszólaltam, és ezzel kapcsolatban mondtam (Révész Máriusz: Minősíthetetlen hangvétellel!), hogy erre az útra én eddig sem és ezután sem fogok rálépni. A képviselő úrnak itt egyedül kell tovább menetelnie.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az SZDSZ és az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem