DR. VARGA LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

DR. VARGA LÁSZLÓ
DR. VARGA LÁSZLÓ (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Nem óhajtottam felszólalni, de végighallgattam a vitát (Közbeszólás az MSZP soraiból.), és úgy érzem... - tudom, csak kiabáljon közbe, megszoktam '47-ben, a kommunista időszakban, amikor felszólaltam. (Taps a Fidesz soraiban. - Közbeszólás az MSZP soraiból.) De úgy véltem, hogy a legfőbb ügyész úrnak és az Igazságszolgáltatási Tanács elnökének a felszólalása után nincs jogi értelme, mert nem vagyunk nyomozó szerv, nem vagyunk vádemelő hatóság, és különösen nem vagyunk igazságszolgáltatási hatóság. De folyik a vita, és abban egyetértek, hogy ebből az a hallgatóság, amely ezt nézi és hallgatja, nagyon szomorúan fogja leszűrni azt, hogy az ügyhöz nem járultunk hozzá.
Azonban egy dologról meg kell emlékeznem: megdöbbentem Kuncze Gábor volt belügyminiszter úr hangnemén. Ez az Országgyűlés legyen mindig - és ezt hangoztattam negyven-ötven évvel ezelőtt is - a magyar nyelvnek, az ember megbecsülésének a művelője, és ne megrontója! Az Országgyűlésben ne hangozzék el soha olyan vád, gyanúsítás, megállapítás, amely nincs alátámasztva, és semmiképpen se használjuk szépséges magyar nyelvünket arra, hogy embereket befeketítsünk! Amennyiben az Országgyűlés lesüllyed erre a nívóra, akkor a további ülések során nemcsak a megbecsülésünket, de az emberek bizalmát is elveszítjük.
Kérem, szíveskedjék az Országgyűlés történelmi múltját, történelmi emlékeit és a nívóját megtartani! Köszönöm. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Így van! - Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem