ELNÖK (dr. Áder János)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (dr. Áder János)
ELNÖK (dr. Áder János): Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, tárgysorozatba veszi-e az alkotmányozás folytatását kezdeményező H/1838. számú országgyűlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Általános zaj. - Az elnök csenget. - Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 135 igen szavazattal, 136 nem ellenében, 18 tartózkodás mellett a határozati javaslat tárgysorozatba-vételét elutasította.
A tegnap elfogadott Házszabálytól való eltérésnek megfelelően... - (Folyamatos zaj. - Az elnök ismét csenget.) egy kis figyelmet kérnék! - következik a délszláv helyzet stabilizálása, az SFOR-erőket felváltó erők tevékenységének elősegítéséről és ebben a magyar műszaki kontingens részvételéről szóló 18/1998.(III.6.) Ogy. módosításáról szóló országgyűlési határozati javaslat módosító javaslatairól történő határozathozatal és a zárószavazás. (Herczog Edit: Nem hallani! - Közbeszólások: Nem hallani!)
(16.20)
Megismétlem, mert többen jelzik, hogy nem hallották azt, amit mondtam. Tehát a tegnap elfogadott Házszabálytól való eltérésnek megfelelően most soron következik a délszláv helyzet stabilizálása, az SFOR-erőket felváltó erők tevékenységének elősegítéséről és ebben a magyar műszaki kontingens részvételéről szóló 18/1998. (III. 6.) Ogy. határozat módosításáról szóló országgyűlési határozati javaslat módosító javaslatairól történő határozathozatal és zárószavazás. Az előterjesztést H/1926. számon, a bizottsági ajánlást pedig H/1926/4. számon kapták kézhez. (Göndör István: Nincs itt a kormány képviselője!)
Szeretném megkérdezni, hogy a kormány képviseletében ki fog hozzászólni, aki válaszolhat a vitában elhangzottakra. (Senki sem jelentkezik. - Általános zaj. - Horn Gábor: Most itt fogunk ülni? Mi lesz?)
Tisztelt Országgyűlés! Miután a honvédelmi tárca képviselője nincs jelen, ezért a szavazást elhalasztjuk, egy későbbi időpontra fogjuk halasztani. Ugyanígy a következő napirendi ponttal is ezt fogjuk tenni. Ha a tárca képviselője jelen lesz, akkor folytatni fogjuk a munkát.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem