ELNÖK (dr. Áder János)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (dr. Áder János)
ELNÖK (dr. Áder János): Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a jegyző által ismertetett, az előterjesztő által benyújtott vagy támogatott indítványokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat a felsorolás szerint 221 igen szavazattal, 129 nem ellenében, 6 tartózkodás mellett elfogadta.
Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyeknek külön szavazását kérték, illetve amelyeket az előterjesztő nem támogat.
Az ajánlás 8. pontjában Avarkeszi Dezső az egységes javaslat 26. §-a módosítását kezdeményezi, amelyben az önkormányzati törvényre hivatkozást tartalmazó (2) és (3) bekezdések elhagyását indítványozza. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 137 igen szavazattal, 204 nem ellenében, 16 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 31. és a hozzákapcsolódó 53. pontja, valamint a 31/1. és a hozzákapcsolódó 53/1. pontok alternatívát tartalmaznak, ugyanakkor az alternatíva mindkét eleme mellett elfogadható a 32. pont. Az előző két indítvány a címzett és céltámogatási rendszer szabályait érinti, míg a 32. pontban lévő javaslat az Ifjúsági és Sportminisztérium fejezetében egy átmeneti intézkedésre tesz javaslatot.
Először az ajánlás 31. és 53. pontját teszem fel szavazásra, amelyet az előterjesztő terjesztett elő, és a bizottságok támogatják, de a javaslat külön szavazását kérték. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 40 igen szavazattal, 277 nem ellenében, 38 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most a költségvetési bizottság javaslatát teszem fel szavazásra a 31/1. és az 53/1. pontok szerint. A javaslatot az előterjesztő támogatja, de külön szavazást is kértek. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 239 igen szavazattal, 115 nem ellenében, 5 tartózkodás mellett elfogadta.
Most a 32. pontban lévő javaslatot teszem fel szavazásra, amelyet az előterjesztő terjesztett elő. A bizottságok támogatják, de külön szavazást kezdeményeztek. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 336 igen szavazattal, 1 nem szavazat ellenében, 23 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! A módosító javaslatokról történő határozathozatalunk végére értünk. Mivel az imént módosított egységes javaslatban is találhatók kétharmados elemek, ezekről is külön határozunk.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e az imént módosított egységes javaslat 73. §-ában, 79. §-ában és 96. § (1) bekezdésében lévő normaszöveget. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 356 igen szavazattal, 1 nem ellenében, 2 tartózkodással a törvényjavaslatot elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most a módosított egységes javaslat további részéről határozunk az egyszerű többség szabályai szerint. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a Magyar Köztársaság 2000. évi költségvetéséről szóló előterjesztés egységes javaslata egyszerű többséget igénylő részét az imént elfogadott változtatásokkal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
(18.00)
Kimondom a határozatot (Az eredmény megjelenésekor taps a kormánypártok soraiban.): az Országgyűlés 207 igen szavazattal, 150 nem ellenében, 4 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem