ELNÖK (dr. Áder János)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (dr. Áder János)
ELNÖK (dr. Áder János): Nem kíván válaszolni. (Taps az SZDSZ és az MSZP soraiban.)
Tisztelt Országgyűlés! Most a határozathozatal következik. A határozathozatal során a Házszabálynak a szavazásra vonatkozó általános rendelkezéseit kell alkalmazni.
Bejelentem, hogy a Fidesz- és az MDF-frakció a támogatott módosító javaslatok köréből külön szavazást kezdeményezett a 31., a 31/1., a 32., az 53. és az 53/1. pontokról.
Arra figyelemmel, hogy az előterjesztő által támogatott vagy benyújtott módosító javaslatok között olyan is található, amelynek elfogadásához a jelen lévő képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges, először ezekről határozunk. Ezt követően kerülhet sor a további, előterjesztő által benyújtott vagy támogatott módosító javaslatok szavazására. Végül a szokásos szavazási gyakorlatnak megfelelően azok az indítványok következnek, amelyeket az előterjesztő nem támogat, vagy a támogatott sorból kiemelésüket kérték.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az ajánlás 19/1. és 28/1. pontjaiban lévő módosító javaslatokat, amelyek elfogadásához a jelen lévő képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges. Kérem, szavazzanak a minősített többség szabályai szerint! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 303 igen szavazattal, 14 nem ellenében, 27 tartózkodás mellett elfogadta.
Ezek után azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyeket az előterjesztő nyújtott be, vagy támogatja őket, és határozathozataluk az egyszerű többség szabályai szerint történik. Kérem Lévai Katalin jegyző asszonyt, hogy ismertesse ezeknek a számát.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem