IFJ. HEGEDŰS LÓRÁNT

Teljes szövegű keresés

IFJ. HEGEDŰS LÓRÁNT
IFJ. HEGEDŰS LÓRÁNT (MIÉP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A miniszterelnök úr a napirend előtti felszólalásában kitért arra, hogy Magyarország jövőre ünnepli a kereszténység felvételének és állami létének ezeréves évfordulóját. Ez Isten előtti és önmagunk előtti döntő, rendkívüli alkalom arra, hogy majdan számot adjunk arról, hogyan őriztük meg őseinktől nyert értékeinket, s miképpen gyarapítottuk azokat, mennyiben lettünk többek, s természetesen arról is számot kell adnunk, mennyivel lettünk kevesebben.
A Magyar Igazság és Élet Pártja javasolja: 2000-ben legyen népszámlálás Magyarországon. A Központi Statisztikai Hivataltól nyert információnk szerint ezt a népszámlálást a kormány 2001-re tervezi, de szerintünk semmi nem indokolja, hogy szakítsunk több évtizedes gyakorlatunkkal, miszerint mindig az évtized végén, illetőleg most ráadásul az évszázad és az évezred fordulóján tarthassuk meg a népszámlálást.
Az Egyesült Nemzetek Szervezetének alapokmánya szerint gazdasági megszorító intézkedésekkel a születések akadályoztatása népirtásnak minősül. Mi ilyen népirtó intézkedésnek tartjuk a Bokros-csomagot, mint ahogyan az is volt. Ünnepi hangulatunk közepette, vagy annak ellenére is szembesüljünk azzal, hogy mintegy háromnegyed millió magyar állampolgárral lettünk kevesebben az elmúlt két évtizedben. Vegye számba az ezeréves, Trianonban és 1947-ben Párizsban megcsonkolt, a nemzetnyomorító intézkedések közepette tizedelt magyar állam minden egyes állampolgárát! Természetesen nemcsak azokat, akik magukat magyarnak vallják, hanem nemzetiségi honfitársainkat is. Ez annál is fontosabb, mivel az önkormányzati kisebbségi választások tapasztalataiból okulva a magyarországi kisebbségek is igénylik, hogy legyen egy megbízható, pontos regisztráció, kimutatás a nemzetiségek létszámáról.
A napokban kezünkbe került egy rendkívül furcsa kimutatás a New York-i World Almanachból, amely a magyarországi nemzetiségi arányt százalékosan mutatja ki. Miközben a Központi Statisztikai Hivataltól nyert kimutatás szerint 1990-ben a magyarság aránya Magyarországon 97,8 százalék volt, a szlovák, a román, a horvát kisebbségeké 0,1-0,1-0,1 százalék, a német 0,3 százalék, a cigány 1,4 százalék, és egyéb kategóriába soroltak 0,2 százalékot, addig ebben a kimutatásban, amely '95-ös adatra hivatkozik, a magyarság aránya 89,9 százalék, a cigányságé 4 százalék, a németségé 2,6 százalék, a szerbeké 2 százalék, a szlovákoké 0,8 százalék, a románoké 0,7 százalék.
Elképzelhető-e vajon ilyen mértékű nemzetiségi arányváltozás öt éven belül? Nyilvánvalóan nem, még abban az esetben sem, ha figyelembe vesszük, hogy a cigány etnikum körében a népesség szaporulata figyelhető meg, szemben a többi nemzetrésszel, illetve a többi nemzetiséggel. De különösképpen meglepő a németség és a szerbség növekedése, amely mintegy különleges népességrobbanást feltételezne Magyarországon. Arra kérjük a tisztelt kormányt, vizsgálja ki, hogy ezek az adatok hogyan jelenhettek meg, hiszen ebben a tekintélyes statisztikai évkönyvben nem közölnek olyan adatokat, amelyek ne a megfelelő ország hivatalos adatközlésére hivatkoznának.
A nemzetiségi regisztrációval kapcsolatosan még meg kell említenünk, hogy noha gyakran vádolták a Magyar Igazság és Élet Pártját azzal, hogy nem kívánja figyelembe venni azt az alkotmányos alapelvet, miszerint egy kisebbség - és egy kisebbségi ember - akkor tekinthető kisebbségnek, ha lelkiismereti szabadságával élve annak vallja magát, ellenben azonban a mai gyakorlat több alapítványi elbírálás szerint is az, hogy bizonyos állam által elismert kisebbségi szervezetek azok, amelyek a kisebbségi származást mintegy hivatalosan regisztrálják. Nyilvánvaló, hogy ez elfogadhatatlan, és csakis az alkotmány szellemében történhet ez a regisztráció. Úgy látszik, hogy liberális elvtársaink az államapparátusban bent léve és beépülve (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) képtelenek kivárni a Demján-féle Szingapúr, a szabolcs-szatmári szabadkereskedelmi övezet, valójában befogadó övezet eredményes és áldásos hatását (Az elnök ismét jelzi az idő leteltét.), mely által felhígíthatják Magyarország népességét.
Köszönöm. (Taps a MIÉP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem